Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avarie RAJA în Constanța. În mai multe zone furnizarea apei se va face cu presiuni scăzute

ro

26 Jan, 2022 11:56 2272 Marime text
În cursul acestei dimineți – 26 ianuarie 2022, s-a înregistrat o avarie pe unul din firele de aducțiune cu diametrul de 1200 mm, ce asigură aproximativ 40% din necesarul de apă aferent Stației de Tratare și Pompare Palas ce pleacă de la Sursa Galeșu.

„Echipele de intervenție RAJA au încercat să efectueze lucrările de reparație cu conducta sub presiune, dar având în vedere debitul mare cât și presiunea din zonă, s-a impus oprirea pompării apei pe acest fir și implicit golirea acestuia. Reparația segmentului avariat durează aproximativ 12 ore, lucrările fiind îngreunate și de poziționarea conductei la o adâncime foarte mare.

Având în vedere diametrul conductei de 1200 mm, dar și lungimea acesteia de peste 20 km, de la momentul în care se va relua pomparea și până la intrarea în presiune, este nevoie de o perioadă de timp de aproximativ 24 ore“ - au precizat reprezentanții SC RAJA SA.


Începând cu ora 10:30, pentru a asigura necesarul minim de apă pe zonele deservite de Stația de Tratare și Pompare Palas, furnizarea apei se va face cu presiuni scăzute către consumatorii din:

•             Cartierul Palas și Zona industrială Oierie Palas;

•             Cartierele Brătianu și Medeea;

•             Zona industrială;

•             Cartierul și Zona industrială CET;

•             Cartierele Viile Noi și Sere;

•             Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;

•             Zona comercială Constanța Sud;

•             Cartierul Faleză Sud;

•             Zonele industriale Caraiman și Oil Terminal;

•          Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I,
Inel II, Coiciu și Compozitori;

•             Zonele Baba Novac și Halta Traian;

•             Zona Comercială Vest.

Totodată, apa va fi furnizată cu presiune scăzută și către consumatorii din orașul Năvodari, acesta fiind alimentat tot din Stația de  Tratare și Pompare Palas. Abonații din zona înaltă a localității, respectiv cei de pe străzile Liniștii, Macului, Eternității, Prelungirea Recoltei, Recoltei, Sibioarei, Locomotivei și Apusului vor rămâne fără apă potabilă până la remedierea avariei.

„Conform estimărilor specialiștilor prezenți la fața locului, furnizarea apei la parametrii normali către consumatorii din zonele enumerate mai sus, se va relua mâine seară - 27 ianuarie 2022, în jurul orei 21,00.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonele afectate, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în condiții optime, în cel mai scurt timp“ - au precizat reprezentanții SC RAJA SA.

Sursa foto: pexels
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii