Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:35 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avantajele unui aspirator robot în casa ta

ro

08 Mar, 2021 09:41 945 Marime text


Principalul avantaj al aspiratoarelor robot este că funcționează singure, curățând podeaua casei în mod autonom. Această abilitate nu numai că eliberează utilizatorul de o sarcină plictisitoare care necesită efort și pentru care nu aveți întotdeauna timp, dar permite și curățarea frecventă fără intervenția utilizatorului, ceea ce are și beneficii importante pentru sănătate și starea de bine.
 
Un alt avantaj al aspiratoarelor robot: acestea fac posibilă programarea curățării frecvente, chiar și zilnic, eliminând o cantitate mai mare de particule nocive și acarieni și alți alergeni, îmbunătățind calitatea aerului din interior.
 
Alergia la acarieni, de exemplu, este o problemă de sănătate care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Acarienii de praf sunt, alături de polen și epiteliul animalelor, principalele cauze ale alergiilor respiratorii la persoanele care suferă de rinită alergică, o boală din ce în ce mai răspândită care afectează mai mult de 30% din populație, potrivit OMS.

Aspiratorul robot și curățarea frecventă
 
Spre deosebire de polen, care este mai răspândite primăvara și vara - dar nu exclusiv în aceste anotimpui - acarienii de praf persistă pe tot parcursul anului, în special în medii prăfuite și murdare. Și rețineți că la copiii mici care sunt sensibili la acarienii de praf, expunerea lor timpurie este asociată cu astmul bronșic și capacitate pulmonară redusă, potrivit experților.
 
Potrivit experților, pentru a menține podeaua casei liberă de praf, păr sau scame, aspirarea trebuie făcută cel puțin o dată pe săptămână și cel puțin încă o dată la jumătatea săptămânii în zonele cele mai predispuse la acumularea de praf. Și chiar mai des dacă există animale de companie sau copii mici în casă sau dacă de obicei te plimbi prin casă cu șosete sau desculț.
 
Aspiratoarele robot oferă această frecvență minimă, iar utilizarea lor poate fi suficientă pentru mulți utilizatori, în funcție de mediul și stilul lor de viață. În alte cazuri, sunt persoane care preferă să utilizeze aspiratorul robot în combinație cu un aspirator convențional. În acest caz, utilizarea unui aspirator robot reduce timpul petrecut cu aspirarea, menținând în același timp podelele curate între ciclurile convenționale de aspirare.
 
Pentru a obține cele mai bune rezultate, cel mai bun lucru de făcut este să optați pentru un aspirator robot care, de asemenea, are și mop.
 

Cum se optimizează sarcina aspiratorului robot

 
- Deși aspiratoarele robot își pot face treaba fără intervenția utilizatorului, pentru cele mai bune rezultate este recomandabil să pregătiți casa și să configurați robotul corect.
 
- Aspiratoarele robot moderne sunt capabile să creeze o hartă tridimensională a locuinței folosind tehnologia radar similară cu cea utilizată în mașinile cu conducere automată. Acest lucru permite, printre altele, să-și programeze funcționarea pe camere sau pe zone specifice sau să excludă zonele în care robotul nu trebuie să aspire sau să spele podeaua.
 
- Unele modele detectează prezența covoarelor și ajustează automat puterea de aspirare pentru curățare. Este convenabil să verificați dacă covoarele nu au margini ridicate.
 
- Cablurile trebuie aranjate, de exemplu sub dulapul TV, pentru a împiedica încurcarea robotului în ele.
 
- În mod similar, este necesar să ridicați obiecte precum șosete sau jetoane mici de pe podea, înainte de trecerea robotului pe acolo. Unele aspiratoare robot actuale sunt suficient de puternice pentru a „înghiți” baterii duble AA.
 
- În general și cu puține excepții, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu mobilierul sau scările: roboții aspirator au senzori periferici pentru a detecta obstacolele fără să le lovească și detectează, de asemenea, trepte și denivelări.
Periodic, recipientul de praf al robotului trebuie golit, împiedicându-l să se umple, astfel încât curățarea să nu fie întreruptă și pentru a obține cea mai mare forță de aspirație. Și verificați nivelul apei din rezervor la acele modele cu funcție mop.
 
- Este mai convenabil să programați curățarea sau să o controlați de la distanță din aplicația mobilă, pentru acele momente în care nimeni nu este acasă. În acest fel puteți seta puterea maximă de aspirație fără a deranja pe nimeni.
 
- Ori de câte ori nu este utilizat, aspiratorul robot trebuie să fie pe baza sa de încărcare; în acest fel, când începe procesul de curățare, bateria va fi încărcată. Dacă este necesar, robotul va întrerupe curățarea pentru a reveni la baza de încărcare și apoi va relua automat sarcina.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii