Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Autoturisme în valoare de peste 420.000 lei căutate de autoritățile din Olanda și Italia, descoperite de polițiștii de frontieră. O șoferiță, la volanul uneia din mașini

ro

25 May, 2022 12:48 1414 Marime text
Autoturisme în valoare de peste 420.000 lei, foto: Poliția de Frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de  Frontieră Oradea și Sighetu Marmației au descoperit două autoturisme de lux, Range Rover Evoque și Mercedes-Benz, care  figurează în bazele de date ca bunuri căutate de autorităţile italiene și olandeze.


În data de 24.05.2022, în jurul orei 11.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de  Frontieră Oradea, pe sensul de intrare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani, conducând un autoturism marca Range Rover Evoque.


În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări cu privire la   autovehiculul în cauză, în urma cărora s-a constatat faptul că acesta figurează în bazele de date ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia.
 

Șoferul a declarat că autoturismul i-a fost încredințat de un cetățean italian, asociat la firma de leasing care deține în calitate de proprietar autoturismul, care l-a informat că poate utiliza autoturismul fără a întâmpina probleme., transmite Poliția de Frontieră. 


În aceeași zi, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului internațional cu autoturisme furate.


Astfel, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat într-o parcare de pe raza municipiului Suceava, un autoturism marca Mercedes-Benz. Acesta aparţinea unei persoane de sex feminin, cetăţean român, în vârstă de 33 ani, domiciliată pe raza judeţului Suceava.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul, fabricat în anul 2016, figurează ca fiind furat, alertă introdusă de către autoritățile olandeze din data de 14 februarie a.c.

Ambele autoturisme, în valoare totală de peste 420.000 lei (aproximativ 85.000 de euro), au fost indisponibilizate la sediile instituţiilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea cazurilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii