Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoturism furat din Mangalia, găsit de IPJ Constanța. La volan, un tânăr de 22 de ani. Cum a intrat în posesia cheii

ro

28 Dec, 2019 11:51 4251 Marime text
La data de 27 decembrie, în jurul orei 18:20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați de către un bărbat de 42 de ani, cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul parcat pe strada Rozelor din municipiul Mangalia.

În scurt timp, în urma activităților desfășurate, polițiștii constănțeni au depistat autoturismul în cauză pe strada Negru Vodă din municipiu, iar la volanul acestuia au identificat un tânăr de 22 de ani, din orașul Cernavodă, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor, polițiști au stabilit că tânărul în cauză ar fi intrat în posesia cheilor, în urma vizualizării unui anunț postat pe rețelele de socializare de către o persoană care le-ar fi găsit pe stradă.

Totodată, polițiștii au reținut în sarcina tânărului infracțiunea de furt calificat, faptă comisă la data de 22 decembrie, acesta fiind bănuit că ar fi pătruns în locuința unui bărbat, din localitatea Valu lui Traian, și sustras un sistem audio, în valoare de aproximativ 600 de lei.

În ambele cauze, prejudiciile au fost recuperate în totalitate și predate părților vătămate.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de arestare preventivă.

Pe această cale, polițiștii constănțeni reamintesc cetățenilor că cea mai sigură cale pentru a ajuta  proprietarii să intre în posesia bunurilor pierdute, este să să se deplaseze, de îndată, la cea mai apropiată secție de poliție pentru a le declara și înmâna autorităților competente.

„Azi după amiază când am dat sa plec de la muncă , ieșind în stradă , am descoperit că...îmi lipsește mașina ! Inițial am crezut că am uitat eu unde am parcat-o , am verificat toată strada după care , fiind într-o confuzie totală, am intrat pe camerele de supraveghere de la locul de muncă. Și am descoperit că, în urma cu aproape o oră, pe camere apare un pusti care deschide mașina , se urca în ea și....pleacă ! Am sunat imediat la 112 pentru a raporta furtul. Imediat o echipă operativă s-a deplasat la fata locului unde a vizionat imaginile. Au dat mașina în urmărire în timp ce eu am plecat cu dânșii la sediul politiei pentru a completa hârțoagele de rigoare.... Tot atunci am descoperit ca îmi lipsește una din cheile mașinii. La nici o oră de la constatarea furtului, mașina a fost găsită în trafic pe strada Negru-Vodă, cu făptașul la volan . A fost arestat pe loc . Mi-am recuperat mașina care , din fericire , este intactă...”, a scris persoana păgubită pe un grup de Facebook.

„Și acum începe povestea : și eu și polițiștii eram foarte curioși cum a ajuns individul în posesia cheii...Am aflat de la făptaș....Ei bine, cu o seară înainte am fost cu familia în piață [...]. Probabil că, în timp ce scoteam banii, cheia a căzut din borsetă (nu am fost cu masina mea în acea seara, altfel aș fi observat lipsa cheii pentru că nu aș mai fi putut să pornesc mașina)”, a scris acesta pe Facebook.

Din cele relatate de persoana păgubită, se pare că, cel care a găsit cheia a postat pe site-ul de socializare Facebook un anunț cu privire la acest lucru.

„Hoțul, un tinerel cu antecedente în domeniul furtului auto, fără permis, a văzut anunțul și l-a contactat pe cel care a postat spunându-i că este cheia de la mașina lui. Din păcate, proprietarului tarabei nu i-a trecut prin cap să verifice dacă așa este, i-a dat pur și simplu cheia. Ei bine, cu cheia în posesie, individul a cutreierat jumătate de zi Mangalia încercând diferite mașini Opel până ce a ajuns la a mea, care a răspuns la comanda cheii. Restul se înțelege de la sine”.

Sursă foto: Facebook/ Mangalia- Comunitate online (capturi foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii