Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile locale sunt în alertă! Ploile din ultimele ore au făcut ravagii la Crucea. Fântânile și grădinile oamenilor au fost inundate (galerie foto)

ro

07 Jan, 2016 15:55 2454 Marime text


Autoritățile locale din comuna Crucea luptă în aceaste momente cu apele pluviale acumulate în ultimele ore. Mai multe grădini, fântâni, dar și o casă din satul Băltăgești au fost afectate de ploi. Angajații din primărie, în frunte cu primarul Ghorghe Frigioi, depun eforturi mari în aceste clipe pentru a scoate apa din fântâni, din curțile și din casele oamenilor. „ Mai multe familii au rămas fără apă potabilă din cauza acestor inundații. Apa care s-a scurs de pe versanți a format o viitură care a măturat totul în cale. Drumurile care erau pietruite au fost de asemenea «spălate». Acum distribuim oamenilor apă îmbuteliată pentru consum. Dacă lucrările de la Drumul Național DN 2A ar fi fost finalizate și ar fi fost prevăzut așa cum este normal cu rigole de scurgere și șanțuri de preluare a apei, acum nu ne-am fi confruntat cu astfel de probleme“, a declarat primarul Gheorghe Frigoi pentru ZIUA de Constanța.

Inundaţiile au avut loc pe fondul desfiinţării rigolelor de scurgere a apelor pluviale, ca urmare a lucrărilor demarate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Vorbim despre desfiinţarea rigolelor ce se aflau de-o parte şi de alta a drumului naţional, ce traversează localitatea Crucea.

Cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au început programul de modernizare a arterei principale încă din anul 2010, şi, deşi au trecut aproape șase ani, nu au încheiat această lucrare nici la ora actuală. Primarul Gheorghe Frigoi a făcut nenumărate solicitări pentru finalizarea acestor lucrări, fără însă vreun rezultat. „Ni s-a răspuns de fiecare dată că nu sunt fonduri pentru finalizarea lucrărilor pe care le presupune acest drum european, singurele sume alocate fiind cele pentru conservare“, a adăugat acesta.
Cu toate „conservările“, localnicii din Crucea sunt în alertă la fiecare ploaie abundentă de teamă că apele le vor lua agoniseala.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii