Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile iordaniene și reprezentanții OIE pentru Orientul Mijlociu au confirmat sosirea navei cu ovine în portul Aqaba

ro

05 Jul, 2021 17:05 939 Marime text
  • Autoritățile iordaniene și reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății Animalelor pentru Orientul Mijlociu au confirmat sosirea navei cu ovine în portul Aqaba– transport fără incidente.
  • Informațiile, primite de la autoritățile române, căpitanul navei, exportator și reprezentantul transportatorului, atestau faptul că nu au existat incidente în timpul transportului și animalele au fost debarcate, în data de 28 iunie în portul Aqaba, de personal specializat.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a continuat verificările privind situația unei nave care transporta ovine în Iordania, notificată de Comisia Europeană cu privire la o posibilă încălcare a legislației privind protecția animalelor în timpul transportului maritim.

Reamintim că notificarea viza nava APUS care, în data de 22 iunie a fost încărcată cu 21.050 de capete de ovine, al cărei sistem de ventilație forțată s-ar fi defectat în timpul transportului și aproximativ 10.000 de capete de animale ar fi murit și nu ar mai fi fost descărcate în portul Aqaba din Iordania.

Informațiile, primite de la autoritățile române, căpitanul navei, exportator și reprezentantul transportatorului, atestau faptul că nu au existat incidente în timpul transportului și animalele au fost debarcate, în data de 28 iunie în portul Aqaba, de personal specializat.

ANSVSA a primit și alte date de la autoritățile iordaniene și reprezentantul Organizației Mondiale ale Sănătății Animalelor (OIE) pentru Orientul Mijlociu, care confirmă că animalele au fost debarcate în Iordania, în portul Aqaba, în data de 28 iunie și că transportul s-a desfășurat fără evenimente deosebite.

În informarea autorităților iordaniene se menționează că animalele au fost verificate la debarcare de către un medic veterinar, aveau o stare bună de sănătate, iar mortalitățile erau de 30 de capete.

Toate aceste informații, primite pe diferite canale, vor fi comunicate Comisiei Europene ca răspuns la notificarea primită.

ANSVSA monitorizează permanent transporturile de animale pentru export pentru a se asigura de respectarea normelor de protecția a animalelor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii