Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:37 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost premiate navele Regatei Marilor Veliere din Marea Neagră Nava-şcoală „Mircea“ a primit Medalia de aur a oraşului şi Diploma de onoare (galerie foto)

ro

26 May, 2014 00:00 1846 Marime text
În cadrul evenimentului SCF Black Sea Tall Ships Regatta - Regata Marilor Veliere din Marea Neagră, desfăşurat în perioada 24-17 mai şi organizat de Sail Training International (STI), au avut loc mai multe festivităţi la Constanţa, punctul de finish al cursei. Au participat nave din Bulgaria, Malta, Marea Britanie, Rusia, Spania, Turcia şi România. Comitetul de organizare local a fost format din Yacht Club Navigator, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân“.
Ieri, în Parcul Primăriei Constanţa, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor, care au fost înmânate de Gabriel Comănescu, preşedintele Grup  Servicii Petroliere şi al Yacht Club Navigator, amiralul Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, şi Robin Snouck-Hurgronje, preşedintele de cursă al SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014.
Premiul special pentru cea mai bună prestaţie a unei nave de clasă A din Regata Marilor Veliere din Marea Neagră a fost acordat de Gabriel Comănescu navei-şcoală „Mircea“. De asemenea, velierul românesc „Adornate“ s-a clasat pe locul trei la categoria navelor din clasa B, pentru timpul de corecţie. Au fost premiate toate navele participante, velierul rusesc „Akela“ fiind, de departe, marele câştigător al Regatei.
În cadrul aceluiaşi eveniment a fost prezent şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, însoţit de amazoanele sale. Acesta a acordat un premiu special navei-şcoală „Mircea“, pentru a marca aniversarea a 75 de ani în serviciul Marinei Române. Radu Mazăre i-a înmânat personal comandantului navei  Medalia de aur a oraşului şi Diploma de onoare. „Evenimentul este unul spectaculos şi ne ridică la nivelul ţărilor cu tradiţie în navigaţie. Astfel ne facem cunoscuţi pe plan internaţional“, a declarat edilul-şef.

Ti-a placut articolul?

Comentarii