Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost finalizate lucrările de pietruire a carosabilului de pe DJ 222N Tulcea-Chilia Veche (galerie foto)

ro

13 Oct, 2021 14:35 1986 Marime text

  • Consiliul Județean Tulcea face un apel la utilizatorii de vehicule de transport marfă, cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 259/2017, pentru modificarea și completarea OG nr. 43/1997, privind regimul drumurilor.
Conform angajamentelor asumate cu privire la informarea cetățenilor, Consiliul Județean Tulcea anunță că lucrările de întreținere (pietruire) a carosabilului de pe drumul județean DJ 222N Tulcea-Chilia Veche au fost finalizate pe toată lungimea de 42 kilometri, de la la Chilia Veche spre Tulcea.

Amintim faptul că Executivul Consiliului Județean a alocat sumele necesare pentru această investiție, respectiv pentru lucrările de întreținere, care vor permite desfășurarea în condiții optime a traficului auto pe tronsonul de drum amintit.

În momentul de față, din toate programele de finanțare externă, nu există o sursă dedicată reabilitării și modernizării (în sensul asfaltării) acestui obiectiv, Executivul Consiliului Județean căutând soluții pentru ca această investiție să se realizeze fie din bugetul propriul al județului Tulcea, fie prin împrumuturi.

Consiliul Județean Tulcea face un apel la utilizatorii de vehicule de transport marfă, cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 259/2017, pentru modificarea și completarea OG nr. 43/1997, privind regimul drumurilor.

În acest sens, este necesară respectarea maselor maxime admise, totale și pe axe, cât și a dimensiunilor maxime admise pentru vehicule, astfel încât să fie asigurată conservarea, pe o mai lungă durată de timp, a calității suprafeței căii de rulare proaspăt reabilitată.

Facem un apel, civic, către toți reprezentanții administrației publice locale, cât și ai altor instituții ale statului, să sesizeze orice încălcări ale prevederilor legale, atât Consiliului Județean Tulcea, cât și celorlalte instituții abilitate să constate și să sancționeze aceste fapte, transmite Consiliul Județean Tulcea 

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii