Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționarea IGSU cu privire la codul galben de vijelii din Constanța! Ce ne recomandă pompierii?

ro

20 Jul, 2023 12:32 827 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGSU
  • Astăzi, pe 20 iulie, pompierii atenționează populația cu privire la un cod galben de vijelii, descărcări electrice și grindină în cea mai mare parte din România, inclusiv în Constanța.
 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, o atenționare cod galben de vijelii, fiind în vigoare și în județul Constanța.
 
Codul galben va fi valabil astăzi, pe 20 iulie, între orele 12:00 – 22:00. Sunt anunțate descărcări electrice și grindină.
 
În Maramureș, Moldova, Dobrogea și în estul Transilvaniei și în nordul și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni, a precizat IGSU.
 
Iată ce ne recomandă autoritățile:
 
  • Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
 
Citește și:

IGSU: Cum facem față luptei cu vremea caniculară? Iată sfaturile autorităților

DOCUMENT: Încă un echipaj de pompieri, trimis în lupta cu flăcările din Grecia! Ce a hotărât Guvernul României? (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii