Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Turkmenistan. Controale medicale suplimentare și posibilitatea reținerii în zone de carantină

ro

17 Feb, 2020 17:01 1514 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Turkmenistan că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în intervalul 17 februarie – 31 martie 2020 vor fi efectuate controale medicale suplimentare în toate punctele de trecere a frontierei tuturor cetățenilor străini care prezintă simptome de infecții respiratorii, în special celor care se deplasează în Turkmenistan din state pe teritoriul cărora au fost depistate persoane infectate cu coronavirus, COVID-19.

În funcție de controalele medicale suplimentare, persoanele respective pot fi introduse în zone de carantină, în clinici medicale de boli infecțioase, pe perioade cuprinse între două și șapte zile.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ashgabat: +99312347655 și +99312347633, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Turkmenistan: +99361055881, respectiv telefonul de permanență: +99362055478.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://ashgabat.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție atât aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, cât şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii