Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:29 18 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Republica Franceză. Continuarea perturbărilor din transporturile publice

ro

16 Jan, 2020 22:01 630 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză privind continuarea grevei la SNCF (Compania Națională de Căi Ferate) și RATP (Regia Autonomă a Transporturilor Pariziene).

Astfel, pentru ziua de 16 ianuarie 2020, sindicatele au făcut apel la o nouă zi de mobilizare, fiind prevăzute manifestații și acțiuni de protest. Sunt posibile, în continuare, perturbări în transporturile publice urbane, interurbane, regionale și internaționale (Eurostar, Thalis și Lyria).

Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) reamintește pasagerilor să se informeze pe lângă companiile aeriene despre situația zborurilor. Pentru zborurile operate de compania Air France, informațiile pot fi consultate pe site-ul companiei (https://www.airfrance.fr/FR/fr/common/faq/preparation-voyage/ou-puis-je-trouver-des-informations-sur-les-greves.htm, https://www.airfrance.fr/FR/fr/common/page_flottante/hp/infos-trafic-aerien-air-france.htm).

Federația sindicală din porturi și docuri anunță că transporturile maritime de mărfuri și pasageri vor fi afectate în continuare, inclusiv legătura continentului cu insula Corsica. Călătorii sunt invitați să urmărească orarul pe site-urile companiilor maritime.

Cetățenii români se pot informa în legătură cu situația din transporturile pariziene și zona Ile-de-France pe site-ul RATP: https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations, iar pentru programul trenurilor pe site-ul SNCF: https://ch.oui.sncf/fr/train/greve, https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf/ și https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement.

Pe durata grevei, informațiile despre trenurile care circulă în ziua următoare sunt disponibile în fiecare zi la ora 17:00 pe site-ul SNCF.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: +33680713729 - Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză, +33610027164 - Consulatul General al României la Marsilia, +33643627736 - Consulatul General al României la Lyon și +33627050022 - Consulatul General al României la Strasbourg, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

  

Ti-a placut articolul?

Comentarii