Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:25 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie în Republica Albania. Risc seismic

ro

26 Nov, 2019 22:28 629 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Albania că, în urma cutremurului din dimineața zilei de 26 noiembrie 2019, există posibilitatea apariției unor replici seismice de intensități diferite, precum și a unor disfuncționalități în infrastructurile de transport și energie.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români, pe cât posibil, să amâne călătoriile care nu sunt necesare, iar celor care sunt prezenți pe teritoriul acestui stat să urmărească în mod constant media locală.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Albania: +35542303133; +35542303104, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al secției consulare a României la Tirana: +355694036352.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet  http://tirana.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii