Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie în Bulgaria. Sunt restricții de circulație la punctele de trecere a frontierei Ruse și Kardam

ro

07 Apr, 2023 08:22 1066 Marime text
MAE. Foto: facebook/MAEMinisterul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în data de 7 aprilie 2023, Asociația Producătorilor de Cereale din Republica Bulgaria a anunțat organizarea unor acțiuni de protest în zona punctelor de trecere a frontierei Ruse (corespondent PTF Giurgiu) și Kardam (corespondent PTF Negru Vodă), inclusiv prin blocarea cu tehnică agricolă a accesului auto în PTF menționate, precum și a circulației rutiere pe drumurile republicane (naționale sau europene) adiacente/aferente.

PotrivitMAE, se recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar conducătorilor auto să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada desfășurării acțiunilor de protest, este posibil ca, pentru perioade de timp limitate, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere, precum și circulația prin PTF menționate și în zonele adiacente acestora.

„În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare. Astfel, se recomandă turiștilor români să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și că mențin în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare, iar firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, inclusiv prin luarea în considerare a posibilității înregistrării unor timpi măriți de așteptare la trecerea frontierei bulgare și prin asigurarea resurselor necesare de apă și alimente persoanelor transportate.

În acest context, este subliniată importanța informării corecte a cetățenilor români, a achiziționării din timp a vinietelor electronice și a achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare. Informații suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea actuală a drumurilor: pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina web a Agenției “Infrastructura Rutieră” - www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL: pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare: pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la situația zborurilor pe aeroportul din Sofia: www.sofia-airport.eu; cu privire la starea vremii: pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Republica Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției “Vămi” din R. Bulgaria: www.customs.bg“ - au mai precizat reprezentanții MAE.


Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, de asemenea, consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii