Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Islanda

ro

11 Nov, 2023 17:24 710 Marime text
foto: Pexels

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Islanda că Departamentul de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez a declarat stare de urgență din cauza pericolului de erupție vulcanică în zona Sundhnjúkagígar, la nord de orașul Grindavík.

Astfel, a fost dispusă evacuarea obligatorie a orașului Grindavík, operațiune care a fost încheiată.

Cetățenii care au nevoie de asistență pot contacta numărul unic de urgență “112”. Înregistrările privind evacuarea se vor efectua la centrele de asistență din Kórn, centrul Vallaskóli din Selfoss și în centrul sportiv de pe Sunnubraut din Reykjanesbær. Totodată, persoanele care au posibilitatea să se îndrepte direct către alte spații pot suna la “1717” pentru a înregistra acest lucru. Cei care au părăsit deja orașul dar nu s-au înscris trebuie să apeleze la "1717" și să se înregistreze, transmite un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe.

Autoritățile locale reamintesc tuturor cetățenilor că pentru informații suplimentare pot contacta linia de asistență a Crucii Roșii: 1717.

Sfaturile și instrucțiunile autorităților islandeze (în limba engleză) sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez (https://www.almannavarnir.is/) al Oficiului Meteorologic al Islandei (https://en.vedur.is/). Sfaturile și instrucțiunile autorităților islandeze (în limba engleză) sunt disponibile la https://safetravel.is/.

Potrivit sursei citate, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Copenhaga: +45 39 40 71 77, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei și Islanda: +45 27 35 55 37.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă cetățenilor români să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților islandeze, și să consulte paginile de Internet https://www.almannavarnir.is/, https://en.vedur.is/, https://safetravel.is, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.


Citește și:
 

MAE. Atenţionare de călătorieErupții vulcanice în peninsula Reykjanes din Islanda

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii