Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție șoferi! Se circulă în condiții de ceață pe autostrada A2 București-Constanța și pe drumurile din județele Constanța și Tulcea

ro

28 Feb, 2024 08:01 481 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța,  A3 București-Brașov și A0 Centura Capitalei, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind de 200 de metri.

Potrivit Infotrafic, este semnalată ceață, care scade vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vrancea.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București-Brașov și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, valorile de trafic fiind normale.

Trafic intens este pe Centura Capitalei, pe raza loc. Chiajna și Domnești.

„Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare“ - au mai precizat reprezentanții INFOTRAFIC.


În condiții de ceață, în ceea ce priveşte autostrăzile, trebuie respectate şi alte reguli specifice:

         - nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

         - în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și. 

Județele Constanța și Tulcea, sub avertizare Cod Galben de ceață
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii