Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție șoferi! Pe mai multe drumuri din țară se circulă în condiții de iarnă

ro

08 Jan, 2024 08:30 1663 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, având în vedere vizibilitatea redusă, ninsoarea și viscolul puternic, a fost instituită restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între localitățile Albița-Huși, județul Vaslui. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare), a fost instituită restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone  pe DN 28, între localitățile Cozia și Răducăneni, județul Iași.

Potrivit INFOTRAFIC, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind acoperit parțial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricții de trafic, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea. Se circulă în condiții de iarnă, acționându-se cu utilaje pentru deszăpezire.

De asemenea, sunt condiții de formare a poleiului pe mai  multe artere rutiere din județele Brăila, Buzău și Maramureș. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

În județele Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, dar și în mun. București, sunt precipitații sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, A1 Sibiu-Deva și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil umed, fiind tronsoane unde plouă, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

Încă din data de 4 ianuarie a.c., sunt impuse restricții de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 57, km. 122+900 de metri, între localitățile Moldova Noua și Nicolint, județul Caraș-Severin, întrucât s-a desprins o porțiune de terasament pe o distanță de 30 metri. Restricția rutieră este semnalizată prin indicatoare rutiere și semafoare.

Totodată, pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, între localitățile Podu Iloaiei și Lețcani, județul Iași, s-a produs un accident între două autovehicule, soldat, potrivit primelor date, cu rănirea ușoară a patru persoane. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția echipajelor specializate. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

„Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.


Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă“ - au mai precizat reprezentanții INFOTRAFIC.

Citește și: 

Atenționare meteorologică de vreme rea! Recomandările IGSU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii