Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, se oprește apa în mai multe cartiere din Constanța! Lista zonelor afectate

ro

02 Feb, 2022 11:02 2015 Marime text
RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile de la nivelul Stației de Pompare Caragea Dermen, de astăzi– 02 februarie 2022, ora 22.00, până mâine – 03 februarie 2022, ora 15.00, pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de aducțiune de la intersecția bd. Tomis cu Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța.

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:
  • cartierele Tomis Plus, Boreal, Maurer Residence, Magenta, Green Ville, Sigma Residence;
  • cartierele Tomis I și Tomis II;
  • Universitate, Piața Chiliei, Stadion Gheorghe Hagi, Tăbăcărie – Delfinariu;
  • Zona Comercială Nord (Dedeman, Carrefour, Selgros);
  • Constanța Centru;
  • Piața Ovidiu – Peninsulă.
Se va furniza apă cu presiune redusă în cartierele Faleză Nord și Balada (zona Casa de Cultură) și pe Aleea Garofiței.

Conform SC RAJA SA, pe lângă complexitatea lucrărilor de reparații, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă, timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de distribuție din zona afectată fiind de aproximativ 6 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

În vederea reducerii timpului de execuție a intervenției, echipele RAJA au demarat încă din cursul acestei dimineți activitățile pregătitoare pentru remedierea avariei. De aceea, începând de astăzi – 02 februarie 2022, ora 08.30, până la finalizarea lucrărilor, circulația rutieră se va realiza cu dificultate pe bd. Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers dinspre bd. Tomis spre str. B.P. Hașdeu, unde primele două benzi de circulație vor fi blocate.

Zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată Poliția Municipiului Constanța și Poliția Locală.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților afectați de lipsa apei și participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile la parametri optimi, dar și a traficului în condiții normale, în cel mai scurt timp.
 Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă“ - au mai precizat reprezentanții SC RAJA SA.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii