Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:40 08 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție la valabilitatea permisului de armă! IPJ Constanța vine cu precizări

ro

06 Nov, 2022 12:51 680 Marime text
Permis de armă, foto: Pexels Atenție la valabilitatea permisului de armă!
 
Potrivit legii, permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri, exceptând perioada de suspendare.

Potrivit IPJ Constanța, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte, înainte de împlinirea termenului, la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa, cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice.

Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi prezintă dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepţia posesorilor de arme de vânătoare.

După expirarea valabilității, în termen de maxim 10 zile, arma trebuie predată unui armurier autorizat., mai transmite sursa citată. 

Nepredarea armei în termenul sus-menționat constituie infracțiune, care se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, și atrage anularea dreptului de deținere armă și confiscarea armelor și munițiilor.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit 54 de dosare penale persoanelor care nu s-au conformat prevederilor legale., a mai precizat IPJ Constanța. 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii