Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:54 23 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție la conturile comune de Facebook! Bărbat din Iaşi, condamnat să-i ceară scuze fostei soții pe Facebook și să-i plătească daune morale. Ce a decis bărbatul

ro

04 Dec, 2021 19:11 1019 Marime text
Un bărbat din Iași a fost condamnat să-i ceară scuze pe Facebook fostei sale soții și să-i plătească daune morale de 1.000 de euro după ce a denigrat-o pe rețelele sociale.Iată cum s-au produs evenimentele 

În urmă cu trei ani, Angelica şi Constantin C. se aflau în divorţ. În noiembrie 2018, femeia a fost înştiinţată de operatorul de telefonie mobilă că numărul de telefon pe care-l folosea a fost trecut de pe cartelă prepay pe abonament, operaţiunea fiind făcută de soţul său. După acest transfer, nu a mai avut acces la numărul de telefon.Ieşeanca s-a plâns instanţei că după transferul numărului, Constantin C. a intrat pe conturile ei de Facebook şi Whatsapp, verificându-i corespondenţa şi trimiţând mesaje, fotografii şi filme indecente în numele ei, cu intenţia de a o denigra şi de a o prezenta ca pe o femeie de moravuri uşoare.


A aflat toate acestea de la rudele şi apropiaţii care o întrebau de ce postează astfel de lucruri. Femeia a cerut instanţei obligarea fostului soţ să înceteze încălcarea drepturilor sale la onoare, demnitate, imagine şi viaţă privată, ca şi la plata a 100.000 euro ca daune morale şi 1 euro daune materiale, scrie  ziaruldeiasi.ro

În faţa Tribunalului, bărbatul a negat comiterea faptelor

În faţa Tribunalului, bărbatul a negat comiterea faptelor de care îl acuza fosta soţie, recunoscând doar trecerea numărului de telefon de pe cartelă pe abonament.
Contul de Facebook era un cont comun, la acesta având acces şi fosta soţie. Expertiza dispusă de instanţă nu a putut stabili cu certitudine că fostul soţ a fost cel care a trimis mesajele denigratoare, întrucât datele referitoare la locul de unde sunt trimise acestea sunt stocate doar timp de şase luni.

Din declaraţiile martorilor, judecătorii au ajuns totuşi la concluzia că faptele prezentate de femeie sunt exacte, singura persoană care ar fi avut interesul şi posibilitatea de a-i folosi numărul de telefon fiind fostul său soţ.


Ca urmare, Constantin C. a fost condamnat să-şi ceară scuze publice pe contul său de Facebook, dar şi să-i achite fostei soţii 1.000 de euro ca daune morale. Cererea femeii de a i se plăti şi 1 euro ca daune materiale a fost respinsă, întrucât Angelica C. nu a putut demonstra suferirea unei pagube concrete.
Ambele părţi au atacat sentinţa, cazul intrând ieri pe rolul Curţii de Apel.
Sursa foto: Pexels.com/ geralt 

Ti-a placut articolul?

Comentarii