Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:35 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, constănțeni! Modificări în programul RESPECT! Cum vor primi beneficiarii tichetele valorice

ro

12 Oct, 2021 15:12 1862 Marime text
  • Constănțenii, beneficiari ai programului „RESPECT“, vor primi tichetele valorice pe suport electronic (carduri) 
Constănțenii, beneficiari ai programului „RESPECT“, vor primi tichetele valorice pe suport electronic (carduri) în locul celor emise pe suport de hârtie.

Beneficiarii acestui program au beneficiat de 8 tranșe de tichete valorice pe suport de hârtie, pe an.

Iată ce spune Primăria Constanța 

Pentru prima dată după 30 de ani, constănțenii, beneficiari ai programului „RESPECT“, vor primi tichetele valorice pe suport electronic (carduri) în locul celor emise pe suport de hârtie.
 
Începând de anul viitor, beneficiarii tichetelor vor primi, într-o singură distribuție.
 
Prin H.C.L. nr. 24/2016 cu modificările și completările ulterioare a fost aprobat Programul ”RESPECT”, destinat sprijinirii unor categorii de persoane, pentru depășirea unor situații de dificultate sau vulnerabilitate economică și socială.
 
Beneficiarii acestui program au beneficiat de 8 tranșe de tichete valorice pe suport de hârtie, pe an.
 
Ținând cont de faptul că digitalizarea beneficiilor din sfera asistenței sociale se înscrie în circuitul normal al evoluției tehnologice asigurând un sistem rapid, eficient și sigur de acoperire a nevoilor reale ale beneficiarilor și având în vedere actuala situație pandemică, astfel încât este necesară evitarea contactului cu bancnotele și alte mijloace de plată pe suport hârtie, precum și interacțiunile umane multiple, mai ales în cazul persoanelor vârstnice, categorie expusă multiplelor riscuri, a fost adoptată H.C.L. nr. 322/2021 privind modificarea și completarea H.C.L. nr. 24/2016 privind aprobarea Programului "RESPECT".
 

Astfel, pentru anul 2022, beneficiarii acestui program vor primi
 
Cardurile vor fi alimentate în 8 tranșe pe an, valoarea unei tranșe fiind de 50 lei.
 
Informații suplimentare vor fi publicate pe site-urile Primăriei municipiului Constanța și Direcției generale de asistență socială Constanța, după încheierea procedurii de achiziție publică a serviciului de emitere și distribuire la adresa/reședința beneficiarilor a acestor carduri.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii