Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție ce cumpărați copiilor! Jucării contrafăcute, reţinute de inspectorii vamali constănțeni (GALERIE FOTO)

ro

16 Feb, 2023 08:15 932 Marime text

În data de 15.02.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcţia Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 124 mașini electrice cu acumulatori pentru plimbat copiii, cu însemnele a trei mărci comerciale diferite, respectiv BMW, MERCEDES, JEEP, toate bunurile fiind succeptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile menționate., transmite Autoritatea Vamală Română. 

Autoritatea vamală a reținut jucăriile. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 152.000 ron.

Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, jucăriile contrafăcute ascund probleme care pun în pericol sănătatea copiilor, de la obiecte care îi pot sufoca pe cei mici, până la unele care conţin substanţe toxice, prin vopselurile care le sunt aplicate., mai transmite sursa citată. 


foto: Autoritatea Vamală Română 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii