Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Bibliotecilor Şcolare

ro

26 Oct, 2021 15:38 1701 Marime text
  • Ziua internaţională a bibliotecilor şcolare a fost promulgată în 1999 de către dr. Blanche Woolls, preşedintele de atunci al Asociaţiei internaţionale a bibliotecilor Şcolare-IASL.
La începutul anilor 1960, bibliotecarii școlari care participau la reuniunile Confederației Mondiale a Organizațiilor Profesiei Didactice (WCOTP) au vorbit despre o întâlnire internațională a persoanelor asociate cu bibliotecile școlare.

În 1962, atunci când WCOTP s-a întâlnit la Stockholm, Margot Nilson, coordonatorul serviciilor de bibliotecă școlară din Stockholm, alături de Carolyn Whitnack, delegată AASL/NEA din Statele Unite, l-au abordat pe președintele WCOTP cu privire la posibilitatea de a organiza un forum ca parte a WCOTP care să aducă împreună oameni din multe țări care erau interesați de serviciul bibliotecii școlare.

Discuțiile din următorii câțiva ani au culminat la reuniunea WCOTP de la Vancouver, Canada, când a fost format un comitet.

Cei 30 de educatori și bibliotecari prezenți au decis că a sosit momentul să creeze un forum internațional pentru acele persoane care sunt interesate de dezvoltarea serviciilor de bibliotecă pentru școlile primare și gimnaziale, conform iasl-online.org.

„Din punctul meu de vedere ca și cadru didactic, importanța unei biblioteci bine aprovizionată și bine organizată în oricare școală este nemărginită. 

Pentru școlari, biblioteca școlii este de cele mai multe ori cea care le face cunoștință cu lumea cititului și trebuie să asigure elevilor cărțile care lipsesc cu desăvârșire de pe rafturile multor familii. 

Trebuie să fim cu toții recunoscători pentru această necesitate culturală, sursă de informare și deseori refugiu pe care îl numim bibliotecă!”, a transmis, pentru ziarul ZIUA de Constanța, o tânără profesoară. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii