Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:48 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia militarilor veterani AMVVD Constanţa O mână de ajutor întinsă familiei cu patru copiii din Cobadin, căreia i-a luat foc casa (galerie foto)

ro

06 Aug, 2020 11:42 2575 Marime text
  • Asociaţia militarilor veterani AMVVD Constanţa susține familia din Cobadin căreia i-a luat foc casa!
  • Se pot primi donații în contul: RO87 RNCB 0120 0317 9977 0001 deschis pe numele Botea George.
Amintim că, în data de 27 iulie 2020, o casă din Cobadina luat foc. A ars acoperișul (aprox 140 mp si bunurile din cinci camere), o anexă complet.

S-au salvat o parte din bunurile locuinței, casa învecinată, un foișor și diverse bunuri. Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea susține că la fața locului au intervenit trei autospeciale de stingere. A ars acoperișul în procent de 80%. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Vă cerem ajutorul pentru familia cu patru copii, din Cobadin, căreia i-a luat foc casa!

Suntem alături de cei care au nevoie de noi! Reprezentanții AMVVD,  președintele sucursalei Constanța, Cristi Crăciun și consilierul Gabriel Enache, s-au deplasat în Comuna Cobadin, la familia Botea căreia i-a ars casa.

Nimic nu este mai dureros, decât să îți vezi agoniseala mistuită în câteva minute. De la jucăriile copiilor, la acoperișul casei, tot a ars! Singura bucurie este că nici un membru al familiei nu are probleme de sănătate cauzate de incendiu. Ionuț, mezinul familiei care are șapte ani, ne spune că ,,a rămas fara telefon, tabletă și televizorul său la care vedea desene animate și cel mai tragic pentru el a fost că porcușorii săi de Guineea nu au putut fi salvați de flăcările ucigașe! Bucuria lui Ionuț este că frații sai sunt bine  și că a salvat cusca cu cei doi papagali, de care are grijă, acum." 

Și frații mai mari au rămas făra cărți, caiete  și  tableta  pe care o foloseau, cu rândul, în timpul   orelor on-line .

Ceilalți membri ai familiei sunt:  Andrei fiul cel mare are 16 ani,  Elena Alexandra are  14 ani, Sorin are 10 ani , Ionut 7 ani, tatăl George Botea, subofițer încadrat la Brigada de Jandarmi Mobilă " Tomis" Constanța și mama Florina Botea cadru medical la Spitalul Județean Constanța.

Tatăl, George Botea, în ziua incendiului, se deplasa de la locul de muncă către casă. Acesta își îndeplinește atribuțiile specifice jandarmeriei, ținând piept infractionalitatii din toate misiunile ,dar din nefericire, nu a  putut să-și  salveze propria casă.

Mama copiilor, Florina Botea cadru medical  la Spitalul Județean Constanța, cea care este în linia întâi în lupta cu pandemia zilelor noastre  și care este tot în slujba comunității, că și soțul ei, nu a putut face nimic pentru a salva,  măcar câteva bunuri aflate în apropierea  casei.


Dupa incendiu, familia Botea a primit un adăpost temporar, în casa unor prieteni plecați în străinătate. Sunt doar două camere, pe care oricum nu poate să le folosească și la iarnă.

Comunitatea locala a sprijinit, până acum, familia cu: obținerea documentație pentru reconstrucția casei arse,  săparea fundației și înlocuirea branșamentului de curent. Mai este nevoie de: beton (ciment, pietriș, nisip), piatră pentru fundație, fier beton, material pentru zidarie( bca sau cărămidă), mortar pentru zidarie, cabluri electrice și  grinzi de lemn pentru acoperiș, scandura, și învelitoare.

Mulțumim SC. Blavit Distribuție prin dl. Laurențiu Onică, pentru donația alimentelor către familie.Și-au arătat disponibilitatea mai multe companii și organizații pentru a sprijinii acest proiect.Ne bucurăm și de binecuvântarea și sprijinul  IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care va organiza și dumnealui o colectă.

Se pot primi donații în contul: RO87 RNCB 0120 0317 9977 0001 deschis pe numele Botea George.

Pentru bunuri și materiale poate fi contactat și președintele Sucursalei Constanța a AMVVD, Cristi Crăciun, la numarul de telefon 0730048099.

Dacă parintii, George și Florina, în calitatea lor de oameni aflați în slujba comunității salvează vieți, noi îi putem salva pe ei?? Putem să facem un adăpost pentru acești copiii??

Haideți să încercăm!, a transmis Asociaţia militarilor veterani AMVVD Constanţa.

Citește și: UPDATE. O casă a luat foc în Cobadin. Pompierii au intervenit (video)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii