Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Askar Abilov, revocat din funcția de administrator al SC Rompetrol Gas SRL

ro

22 Dec, 2022 11:59 1941 Marime text

 
  • Askar Abilov mai apare în Rompetrol Rafinare SA Năvodari, societate în care este administrator.
 
În Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, cu numărul 5260 din data de 19 decembrie 2022, a fost publicată hotărârea SC Rompetrol Gas SRL, firmă care are sediul social în Bucureşti.
 
Societatea, prin asociatul unic, Rompetrol Logistics SRL (cu sediul în Ploiești, reprezentat prin Ovidiu Cristian Ilie, în calitate de administrator unic), cu respectarea cerinţelor legale şi statutare, a decis, la articolul 1 al hotărârii, revocarea din funcţia de administrator, începând cu data de 1 noiembrie 2022, a lui Askar Abilov, cetăţean al Republicii Kazahstan.   
 
La articolul 2, s-a aprobat modificarea art. 10.1 şi art. 10.3 Capitolul V din Actului Constitutiv cu privire la administrarea societăţii, după cum urmează:
 
Capitolul V - Administrarea societăţii
 
Art. 10 - Organizarea Consiliului de Administraţie
 
10.1. Activitatea Societăţii este condusă de un Consiliu de Administraţie compus din 3 administratori, fără drept de reprezentare, numiţi de Asociatul unic, persoane fizice sau juridice, de cetăţenie, respectiv naţionalitate, română sau străină. Atunci când o persoană juridică este aleasă administrator, drepturile şi obligaţiile administratorului, respectiv ale Societăţii se stabilesc printr-un contract de administrare, în care se va stipula că persoana juridică este obligată să-şi desemneze un reprezentant permanent persoană fizică. Reprezentantul este supus aceloraşi condiţii şi obligaţii şi va avea aceeaşi răspundere ca şi un administrator persoană fizică, fără ca persoana juridică să fie exonerată de răspundere.
[…]
10.3. Consiliul de Administraţie al societăţii SC Rompetrol Gas SRL este compus din următorii membri:
 
a) Claudiu – Mihai Contanu, cetățean român, născut în municipiul Constanța și domiciliat în București, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.
 
b) Cătălin Dumitru, cetățean român, născut și domiciliat în București, pentru un mandat cuprins între 2 aprilie 2022 și 2 aprilie 2024.
 
c) Lilian Alexandru, cetățean român, năswcut în Republica Moldova și dominicialt în orașul Voluntari, județul Ilfov, pentru un mandat cuprins între 2 aprilie 2022 și 2 aprilie 2024.
 
Articolul 3
 
Având în vedere cele aprobate prin prezenta Hotărâre, se dispune actualizarea Actului Constitutiv al societăţii cu privire la administrarea societăţii şi se împuterniceşte Lilian Alexandru, director general, în vederea semnării Actului Constitutiv al societăţii în forma actualizată.
 
Despre SC Rompetrol Gas SRL
 
Potrivit Recom, platformă consultată joi, 22 decembrie a.c., societatea Rompetrol Gas SRL a fost înființată în anul 2006, are adresa sediului social în municipiul București, este în stare de funcționare, iar activitatea principală a firmei este „Comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate“. Societatea este fără contracte de achiziții publice.
 
Conform sursei citate, în 2021 Rompetrol Gas SRL a avut o cifră de afaceri netă de 829.198.283 lei, un profit net de 7.679.514 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 96. Situația financiară a anului 2020 prezintă o cifră de afaceri netă de 612.607.227 lei, un profit net de 15.516.539 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 98.
 
Asociat unic persoană juridică este SC Rompetrol Logistics SRL, cu sediul social la Ploiești, în județul Prahova, număr de părţi sociale – 2.696.952, cota de participare la beneficii şi pierderi - 100% / 100%.
 
Persoane fizice împuternicite sunt: Claudiu - Mihai Contanu (calitate – administrator, funcție – președinte Consiliu de Administrație), Cătălin Dumitru (calitate – administrator, membru în Consiliul de Administrație), Adrian Tohănean (calitate – director, funcție – director economic) și Lilian Alexandru (calitate – administrator, director).
 
Auditor este Ernst & Young Assurance Services SRL, reprezentat prin Alina Dimitriu și Carmen Spiridon.
 
Potrivit Recom, Askar Abilov mai apare, ca administrator, în Rompetrol Rafinare SA Năvodari.
 
Claudiu - Mihai Contanu mai apare, ca administrator, în Rom Oil SA Brașov, Rompetrol Downstream SRL București și Midia Marine Terminal SRL Constanța, toate în funcțiune, în timp ce Project Portal SRL București, în care era asociat (cu 33,34%), apare ca radiată. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

 
Citește și:
 
A fost prelungit mandatul administratorului Rompetrol Logistics SRL
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii