Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARMONIA Hospital, servicii medicale de înaltă calitate pentru familii. Ce servicii sunt oferite pentru viitoarele mămici

ro

15 Sep, 2022 00:00 3596 Marime text
ARMONIA Hospital este locul în care multe familii pornesc la drum, ca întreg. Aleg un serviciu medical de calitate pentru a aduce pe lume un copil, în siguranță și în condiții optime.
 
Înființat în anul 2009, Isis Hospital s-a dezvoltat continuu, într-un firesc absolut, inaugurând în anul 2012 Secția de Pediatrie. Denumirea ISIS provine din metodologia Egipteana. ISIS este zeița fertilității, a magiei și a sănătății. Începând cu 1 ianuarie 2021 ISIS Hospital devine ARMONIA Hospital, schimbarea intervenită reprezintă o modificare de imagine, o modificare a identității de brand.
 
ARMONIA Hospital are o structură organizatorică a cărei complexitate asigură acordarea, în condiţii de foarte bună calitate, a unei game largi de servicii medicale şi abordarea unei patologii complexe, într-o manieră standardizată, bazată pe ghiduri clinice şi protocoale terapeutice adaptate la specificul unitatii. De la infiintare pana acum spitalul s-a dezvoltat intr-un firesc absolut: ambulatoriul de specialitate si-a extins capacitatea de asigurare a serviciilor medicale pentru adulti si copii, iar in anului 2012 a fost inaugurată noua secţie de Pediatrie, cu o suplimentare a numărului de saloane pentru serviciile de spitalizare de zi și continuă.


 
Planul de dezvoltare al spitalului include finalizarea procesului de obținere a avizelor necesare supraetajării clădirii cu un nivel, refacerea fațadei exterioare și constructia scării de incendiu. Obiectivele planului cuprind activitati specifice de imbunatatire a calitatii conditiilor hoteliere si imbunatatirea calitatii serviciilor medicale acordate.
 
Structura unității medicale este următoarea:
  • Compartiment Obstetrica: 21 paturi
  • Compartiment Ginecologie: 5 paturi
  • Compartiment Neonatologie: 16 paturi
  • Compartiment terapie intensiva neonatologie: 5 paturi
  • Compartiment ATI: 3 paturi Compartiment
  • Pediatrie: 10 paturi din care terapie acuta pediatrie 2 paturi
  • Spitalizare de zi: 19 paturi din care
    • Obstetrică – ginecologie – 16 paturi
    • Pediatrie – 3 paturi
  • Bloc operator
  • Săli de naștere
  • Unitate de transfuzii sanguine
  • Farmacie
  • Ambulatoriu de specialitate
  • Cabinet adulți – obstetrică-ginecologie, medicină internă, endocrinologie, cardiologie, ecografie generală
  • Cabinet pediatrie
 
ARMONIA Hospital asigură consultaţii şi tratamente de specialitate privind prevenţia, depistarea şi tratarea diferitelor afecţiuni din sfera ginecologiei – prevenţia cancerului de col uterin prin vaccinare, examen cito-bacteriologic Babeş Papanicolau, tratament sterilitate / infertilitate, histerosalpingografie, oncologie ginecologică, tratamentul afecţiunilor specifice menopauzei, consiliere privind planningul familial şi contracepţia.


 
Compartimentul Ginecologie oferă servicii 24/24 ore (linie de gardă permanent), spitalizare continuă și/sau spitalizare de zi, după caz. De asemenea, se oferă consultații și tratamente de specialitate în scop preventiv, pentru depistarea și tratarea diferitelor afecțiuni ale aparatului reproductiv feminin. Se pot efectua palete largi de investigații diagnostic și proceduri terapeutice: investigatii imagistice: ecografie abdominală și endovaginală, analize de laborator specifice, biopsii, intervenții de chirurgie clasică și laparoscopică.
 
Compartimentul de Obstetrică oferă servicii în regim de gardă permanentă – 24/24h. Printre serviciile oferite se numără diagnosticarea sarcinii, monitorizarea clinică, de laborator și ecografică a sarcinii normale și patologice, depistarea precoce a anomaliilor cromozomiale prin metode invazive și noninvazive, consiliere și educație antenatală, investigarea cauzelor de infertilitate, asigurarea nașterii: naturală, în apă sau prin operație cezariană, consilierea lăuzei.
 
Prin serviciile de spitalizare de zi si spitalizare continuă şi de anestezie și terapie intensivă, beneficiind de experienţa chirurgilor şi anesteziştilor, Armonia Hospital asigură efectuarea celor mai dificile şi mai moderne tehnici chirurgicale şi modalităţi terapeutice: chiuretaj uterin hemostatic / bioptic, chirurgia colului uterin, a uterului şi anexelor, laparoscopie diagnostică şi terapeutică.
 

Ce conține pachetul de naștere?

 
În cadrul pachetului de naștere sunt asigurate serviciile medicale spitalicești constând în consultaţii, investigaţii paraclinice necesare, conform ghidurilor de practică medicală, stabilirea diagnosticului, tratamente medicale şi/sau chirurgicale, îngrijire, medicamente, materiale sanitare, cazare şi masă, după cum urmează:
  1. a) Naştere naturală / naştere prin operație cezariană; Pacienta poate beneficia în cadrul pachetului standard de naștere naturală (pe cale vaginală) sau naștere în apă (subacvatică). În situația în care există indicație medicală pentru naștere prin operatie cezariană, se asigură rahianestezie sau anestezie generală (anestezia generala intră în categoria costurilor suplimentare şi se va achita distinct, în conformitate cu lista de prețuri practicată de spital), în funcție de particularitățile cazului și la indicația medicului anestezist;
a.1. In cazul nasterii naturale dupa operatie cezariana, durata de spitalizare obligatorie va fi de 3 zile, iar costul suplimentar pentru ziua de spitalizare va fi de 800 lei/zi;
a.2. In cazul nasterii naturale dupa operatie cezariana, pe durata spitalizarii pacienta va beneficia de monitorizare in conformitate cu protocolul postpartum specific NVDC.
  1. b) Asistența la naștere: monitorizarea travaliului (cardiotocograma), nașterea, primirea nou-născutului și acordarea primelor îngrijiri în vederea asigurării unei bune adaptări la viața extrauterină, supravegherea post-partum a lehuzei și monitorizarea nou-născutului;
  2. c) Rahianestezie, în funcție de particularitățile cazului;
  3. d) Spitalizare pentru 1 zi pentru mama şi nou-născut în condiții hoteliere cu grad sporit de confort pe durata internării (rezerve proprii cu baie, TV, internet wireless, facilitate de apelare a asistentei). Perioada de recuperare şi monitorizare în care pacienta şi nou-născutul trebuie să rămână internați este de minim 3 zile, în funcție de evoluția cazului.
 
În situația apariției complicațiilor sau existenței/preexistenței unor condiții medicale rezultate din particularitățile clinice ale cazului (mamă și/sau nou-născut) și pentru care există indicație medicală privind continuarea spitalizării peste durata standard menționată mai sus (3 zile pentru operație cezariană, 2 zile pentru naştere naturală) se vor taxa zile suplimentare de spitalizare în conformitate cu lista de prețuri practicată de spital.
Analize de laborator şi investigaţii pentru mamă: hemoleucogramă completă – 1 test, EKG de repaus – 1 test, ecografie – 1; cardiotocogramă (TNS);
  1. Analize de laborator şi investigaţii pentru nou-născut: grup sangvin, determinare RH, recoltare culturi (la recomandarea medicului neonatolog);
  2. Medicatia si materialele necesare acordării îngrijirilor standard pentru cazurile fără particularități clinico-biologice;
  3. Trei mese pe zi în funcție de regimul dietetic recomandat, în sistem catering;
  4. Servicii de suport: consiliere în alăptare și în elementele de bază privind îngrijirea nou-născutului, consiliere screening metabolic;
  5. Imunizări: Consiliere şi manoperă vaccinare pentru nou-născut (la recomandarea medicului curant). Pentru copil se administrează: vaccin antihepatic (tipul B), vaccin BCG, vitamina K.
Nota: Vaccinurile menționate mai sus pot fi efectuate doar în limita stocului asigurat de către Direcția de Sănătate Publică, acestea fiind furnizate de către DSP în cadrul Programului Naţional de Vaccinări.
 
  1. Screening neonatal pentru hipotiroidie și fenilcetonurie – Program Naţional de Sănătate;
  2. Eliberarea documentelor necesare declarării și înregistrării nou-născutului la Biroul de Înregistrare a Nou-născuților;
  3. Pachet standard consumabile necesare mamei şi nou-născutului pe durata spitalizării: materiale sanitare şi de igienă primară, biberoane etc.;
  4. Servicii de suport: Consiliere în alăptare și în elementele de bază privind îngrijirea nou-născutului, consiliere screening metabolic
  5. Servicii de profilaxie a infecţiilor intraspitaliceşti;
  6. Servicii de igienă– dezinfecţie, sterilizare;
  7. 1 consultatie gratuita pentru nou-nascut, dupa externare, la medicul neonatolog, in prima luna de viata (consultatia se va efectua in baza unei programari prealabile).
 
 
Costul pachetului de naștere:
  • 1000 Euro – pachet naștere (pe cale vaginala, in apa sau cezariana);
  • 1000 Euro – naștere pe cale vaginala dupa operatie cezariana –1 zi spitalizare inclusa, iar apoi se vor calcula zile suplimentare incepand cu urmatoarea zi (zi calendaristica, indiferent de ora internarii) pana la 3 zile (durata obligatorie de internare in cazul NVDC);
  • 1200 Euro – naștere pe cale vaginala, in apa, operatie cezariana in conditii speciale (ex: pacienta HIV, alte boli cu transmitere)
 
Contravaloarea pachetului se va achita la internare, dupa semnarea contractului de prestari servicii medicale, iar serviciile suplimentare se vor achita în ziua externării.
  • Costurile suplimentare generate de particularitățile și evoluția clinică a cazurilor precum și a complicațiilor și pentru care există indicație medicală de continuare a spitalizării peste numărul de zile recomandat cazurilor cu evolutie clinica favorabila, sunt reprezentate de servicii privind investigații, tratament, consulturi interdisciplinare, cazare și masă, conform listei de prețuri practicate de spital la data semnării prezentului contract.
 
Pacienții și pacientele care doresc să beneficieze de o consultație la ARMONIA Hospital pentru una din specializările enunțate mai sus pot vizita portalul online www.armoniahospital.ro, unde pot completa formularul de programare online.
 
Citește și:

Heka Hospital, unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din oraşul şi judeţul Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii