Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:09 08 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata României prezintă lotul care va participa la „Invictus Games Haga 2020”

ro

08 Nov, 2019 18:16 853 Marime text

Luni, 11 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Cercul Militar Național din București va avea loc recepția de prezentare a lotului care va reprezenta Armata României la „Invictus Games Haga 2020”.

În mai 2020, Armata României, cu un lot format din 20 de militari răniți, participă pentru a treia oară, la Jocurile Invictus, care se vor desfășura la Haga, Olanda, alături de alte 18 națiuni: Afganistan, Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Irak, Italia, Iordania, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, Ucraina, Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii.

Despre jocurile Invictus

Participarea militarilor români, răniți în acțiuni militare, la edițiile anterioare ale Jocurilor Invictus, Toronto 2017 și Sydney 2018, a demonstrat că sportul are puterea de a schimba vieți, de a ajuta oamenii să se recupereze fizic și psihic și de a inspira generații întregi.

Invictus este despre dedicarea cu care militarii români și-au slujit țara, este despre forța cu care au continuat să lupte în ciuda problemelor medicale cu care se confruntă după ce au fost răniți ori s-au îmbolnăvit servindu-și țara sub Drapel.

Invictus este despre familie și prieteni, cei care au trebuit să accepte ideea că persoanele dragi lor au fost rănite sau au rămas invalide și care s-au strâns împreună și au învățat cum să îi sprijine.

Invictus este despre exemplul pe care militarii noștri îl oferă întregii lumi, acela al dragostei de țară, al muncii în echipă, al prieteniei și loialității.

Ti-a placut articolul?

Comentarii