Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:18 27 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului Hram la biserica „Sf. Nectarie și Sf. Teodor Tiron” din Constanța

ro

14 Feb, 2020 10:23 1625 Marime text

Luni, 17 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron. 

A fost ostaş în ceata Tironilor sau recruților din legiunea condusă de generalul Vringa. Când s-a poruncit ca toţi soldaţii să jertfească idolilor, Teodor nu a intrat în templu. Pentru multa dragoste pe care ostaşii o aveau faţă de Teodor, Vringa l-a lăsat câteva zile să se hotărască. În acest timp, Teodor s-a rugat lui Dumnezeu să-i dea răbdare, iar ca să arate neputinţa zeilor, a dat foc noaptea templului păgân.

Din porunca dregătorului Puplie, a fost supus la chinuri și de fiecare dată rămânea nevătămat. Atunci, dregătorul plin de mânie a poruncit ca Teodor să fie aruncat într-un cuptor cu foc și, astfel, şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

Duminică, 16 februarie, parohia „Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul, Sf. M. Mc. Teodor Tiron și Sf. Ierarh Luca al Crimeei” din Constanța (zona Medeea) își cinstește cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Teodor Tiron.

Sfânta Liturghie va fi oficiată de la ora 8.30, de către doi ierarhi: IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului 

Ti-a placut articolul?

Comentarii