Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Au avut loc primele acțiuni de lansare de icre embrionate de șalău pe lacul Razim (video)

ro

20 Apr, 2021 10:52 1468 Marime text

  • În cadrul primelor trei etape ale campaniei din acest an, desfășurate în datele de 9, 14 și 16 aprilie, peste 600 de cuiburi de icre embrionate au fost amplasate în zona special amenajată, cu apă limpede, la temperaturi între 6-8 grade Celsius, la gura canalului Enisala, lac Razim.
În perioada 9 - 16 aprilie 2021, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) împreună cu specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) au desfășurat o nouă serie de acțiuni pentru repopularea complexului lagunar Razim-Sinoe cu icre embrionate de șalău (Sander lucioperca), la Baza de Cercetare de la Enisala.

Având în vedere anii cu reproducere naturală redusă, procedeul de reproducere natural dirijată prin popularea cu icre embrionate de șalău s-a demonstrat a fi o modalitate eficientă de susținere a acestei specii. Depunerea icrelor se face pe un substrat vegetal de rădăcini adventive de salcie, rezultatele fiind în mod decisiv influențate de un complex de factori naturali (temperatură, calitatea apei, etc).

În cadrul primelor trei etape ale campaniei din acest an, desfășurate în datele de 9, 14 și 16 aprilie, peste 600 de cuiburi de icre embrionate au fost amplasate în zona special amenajată, cu apă limpede, la temperaturi între 6-8 grade Celsius, la gura canalului Enisala, lac Razim.

Acțiunea este parte a contractului pentru Refacerea stocurilor de șalău din complexul natural Razim-Sinoie încheiat între Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) și va continua și în zilele următoare.

Puteți viziona videoclipul aici.


Sursa foto-video: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii