Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 1.400 kilograme de droguri au fost găsite în Târgu Mureș

ro

29 Sep, 2023 10:38 1238 Marime text


 
  • În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, la data de 26 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.  au găsit 1,360 de kilograme de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut generic sub denumirea cristal), zece grame de canabis,  două grindere, două telefoane mobile, 250 de euro și 2.200 de lei
  • Trei persoane au fost reținute pentru trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive
 
Conform Poliției Române, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, la data de 26 septembrie a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, în două cauze penale, trei persoane au fost reținute pentru trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Totodată, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 1,360 de kilograme de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut generic sub denumirea cristal), zece grame de canabis, două grindere, două telefoane mobile, 250 de euro și 2.200 de lei.

„În cursul zilei de ieri, 27 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a dispus arestarea preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile. Reamintim că, în prima cauză, având ca obiect infracțiunile de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc, s-a reținut că, în perioada aprilie – septembrie 2023, două persoane bănuite, cu sprijinul altor persoane, au introdus în țară, prin intermediul unor firme de transport, droguri de risc (canabis), disimulate în colete, în scopul vânzării către alți dealeri, cu 30 de lei pentru un gram”, declară sursa citată.


În cea de a doua cauză, privind săvârșirea infracțiunilor trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, cercetările au vizat mai multe persoane bănuite care, în perioada aprilie – septembrie 2023, au deținut, atât pentru consum propriu, cât și în vederea comercializării,  cantități de droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv, mai menționează polițiștii.

Audierile au fost desfășurate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română,  iar acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, încheie sursa.

 Citește și

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii