Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 21.000 de persoane au obținut dreptul de a profesa sau a continua să profeseze în domeniul asigurărilor, absolvind examenele ISF - Raport 2023

ro

12 Jan, 2024 18:26 628 Marime text
Sursă foto: ISF
  • La examenul de calificare profesională au participat, în perioada 1 ianuarie 2023-31 decembrie 2023  peste 23.000 de persoane, dintre care 20.993 au și absolvit examenul.
 
Departamentul de Examinare și Evaluare (DEE) din cadrul Institutului de Studii Financiare (ISF) a avut, în 2023, unul dintre cei mai productivi ani, conform raportului privind situația distribuitorilor în asigurări. Pe parcursul anului trecut, DEE a organizat 260 de examene, dintre care 221 în sistem online și doar 39 în sistem offline, transmite un comunicat din partea ISF.
 
Implementarea unui sistem eficient și sigur care să permită susținerea majorității examenelor în online este una dintre facilitățile importante puse la dispoziție de ISF persoanelor care doresc să se califice în domeniul intermedierii în asigurări.
 
La examenul de calificare profesională au participat, în perioada 1 ianuarie 2023-31 decembrie 2023 peste 23.000 de persoane, dintre care 20.993 au și absolvit examenul.
 
Din totalul persoanelor care au participat la examenele de certificare în domeniul distribuției de asigurări, 60,76% au provenit din categoria celor care au susținut examenul de pregătire profesională inițială, iar restul de 39,24% au provenit din categoria distribuitorilor în asigurări care au absolvit un ciclu de pregătire profesională continuă. 
 
Majoritatea celor certificați, 10.181 sunt intermediari în asigurări, în timp ce peste 2.300 sunt conducători PJ sau conducători executivi în domeniu.
 
Pentru obținerea certificatului de competențe profesionale specific ocupației Specialist Constatare Daune, au fost organizate 88 de sesiuni de examinare în sistem online pentru proba practică, respectiv 16 sesiuni de evaluare practică. Pe parcursul anului, în urma finalizării procesului de evaluare de competențe, au obținut certificatul de competențe un număr de 41 persoane.
 
Examenul de certificare a pregătirii profesionale continue a fost susținut de 158 de specialiști constatare daune, din care 143 au promovat și au obținut certificatul de absolvire.
 
Activitatea Departamentului de Evaluare și Examinare (DEE)  este centrată pe asigurarea cadrului unitar de certificare a pregătirii profesionale pentru ocupațiile reglementate sectorial de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Prin activitatea derulată, DEE asigură accesul tuturor persoanelor interesate să obțină certificatul de absolvire pentru ocupația reglementată vizată, promovând, totodată, principiile tratamentului nediscriminatoriu și a egalității de șanse.
 
Pentru optimizarea procesului de examinare și de evaluare a competențelor profesionale, DEE s-a implicat în dezvoltarea continuă a Platformei ISF, prin implementarea de noi funcționalități, urmărind transformarea digitală a activității sale, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Institutul de Studii Financiare și-a început activitatea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii