Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apa marii in sudul litoralului a primit calificative de „excelent" si „bine"

ro

13 Jun, 2009 02:20 6436 Marime text
plaja_mangalia1_e.jpgUn raport al Comisiei Europene, întocmit pe baza probelor prelevate în cursul verii trecute, pe litoralul Mării Negre, inclusiv pe cel românesc, a pus pe jar autorităţile de specialitate din zona Mangalia-Olimp, acolo unde se arată că apa mării a fost plină de fecale, „umane şi animale".

„Nu ştiu de unde au tras concluzia cei care au monitorizat litoralul în zona de sud", afirmă dr. Mariana Petre, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Mangalia. „În legislaţia de specialitate, după care ne ghidăm, avem două hotărâri: 88/2004, privind aprobarea Normelor de supraveghere, inspecţie sanitară şi control al zonelor naturale utilizate pentru îmbăiere, şi 459/2002, privind aprobarea Normelor de calitate pentru apa din zonele naturale amenajate pentru îmbăiere. Aici avem stipulaţi clar parametrii pe care apa mării trebuie să îi îndeplinească pentru a fi bună de îmbăiere. Anul trecut, la cele 23 de puncte pe care le controlăm pe plajele din sudul litoralului, de la Vama Veche la Olimp, rezultatele au fost numai „excelente" şi „bune", concluzionează dr. Petre.

Angajaţii DSP Mangalia efectuează, ca şi anul trecut, monitorizări bilunare ale apei mării şi nisipului de pe plaje. Aceştia verifică atât probele din punct de vedere bacteriologic (coli totali, coli fecali, streptococci fecali, salmonella, enterovirusuri etc), cât şi chimic.

Din păcate, după cum spun inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, românii mai au destul deficienţe în ceea ce priveşte buna creştere, mulţi dintre aceştia preferând să îşi facă nevoile direct în apa mării, pentru a nu mai „vâna" o toaletă publică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gherasim laurentiu 14 Jun, 2010 13:16 am fost in mangalia cu unchiul meu si incerc sa o conving pe mama sa vinim si ANUL ASATA