Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:11 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț RAJA Situația străzilor din Constanța cu trafic îngreunat ca urmare a lucrărilor de investiții în infrastructura de apă și apă uzată

ro

15 Mar, 2021 08:51 1123 Marime text
  • Zonele în care echipele constructorului execută intrervențiile sunt împrejmuite și semnalizate pentru a se asigura o circulație corespunzătoare, atât pe timpul zilei cât pe timpul nopții, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată Poliţia Municipală și Poliția Locală.
Lucrările de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu apă potabilă și de colectare și tratare a apelor uzate menajere din municipiul Constanța, executate cu fonduri europene, continuă în perioada 15 - 19.03.2021 pe străzile Arcului, Răsuri, Dezrobirii, Dionisie cel Mic și bulevardele Aurel Vlaicu și Tomis.

Prin urmare, pe anumite sectoare de pe aceste străzi, circulația rutieră și pietonală este perturbată.

Zonele în care echipele constructorului execută intrervențiile sunt împrejmuite și semnalizate pentru a se asigura o circulație corespunzătoare, atât pe timpul zilei cât pe timpul nopții, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată Poliţia Municipală și Poliția Locală.

Contractele de lucrări derulate în această perioadă, în municipiul Constanța, în valoare de aproximativ 154 mil. lei, cuprind reabilitarea prin înlocuire a conductelor de aducțiune și magistrale pe o lungime de peste 25 km, dar și modernizarea unei stații de pompare apă uzată, reabilitarea a aproximativ 5 km din conducta de refulare aferentă și extinderea acesteia cu peste 3 km.

Sunt lucrări de mari dimensiuni (diametrele conductelor sunt cuprinse între 300 și 800 mm), realizate pe lungimi extinse, la adâncimi de peste 2 m, îngreunate adeseori de prezența, în zona de execuție, a altor rețele pentru diferite servicii (gaze, agent termic, telecomunicații, etc.).

Însă, schimbarea conductelor îmbătrânite, ai căror parametri tehnologici sunt depășiți, va conduce la creşterea siguranţei în funcţionare a sistemului de alimentare cu apă prin reducerea pierderilor, asigurarea serviciului fără discontinuităţi şi menținerea calităţii apei potabile, în timp ce sistemul de canalizare va fi mai uşor de întreţinut şi va putea prelua un debit mai mare de apă uzată.

În prezent, cel mai afectat de aceste intervenții este bd. Aurel Vlaicu. Aici, pentru a se reduce disconfortul creat conducătorilor auto, lucrările se desfășoară astfel încât să se asigure câte o bandă liberă pentru fiecare sens de mers.

Segmentele cu drum îngreunat sunt:
  • Bd. Aurel Vlaicu pe următoarele tronsoane:
  • de la intersecția cu DN3C până la Stația de Pompare Palas;
  • din sensul giratoriu cu str. Baba Novac până la sensul giratoriu cu str. Ștefăniță Vodă (în vecinătatea Cimitirului Municipal, a Centrului Comercial Vivo și Obor) și zona Leroy Merlin/Jumbo, unde se execută lucrări de aducere la starea inițială a drumului;
  • între al. Dispensarului si bd. Tomis;
  • Bd. Tomis: între str. Tulcei și str. Soveja, zona Cofetăriei Angelo;
  • Str. Arcului: de la intersecția cu str. Progresului până la Șos. Mangaliei;
  • Str. Răsuri: zona delimitată de str. Fulgerului și str. Baba Novac;
  • Str. Dezrobirii: tronsonul delimitat de str. Eliberării și bd. I.C. Brătianu;
  • Str. Dinisie cel Mic: între str. Steagului și str. Barbu Ștefănescu Delavrancea.
La finalizarea lucrărilor, constructorul are obligația de a finisa terasamentul și de a aduce calea de rulare la starea inițială.

Ne cerem scuze tuturor cetățenilor pentru disconfortul creat atât la nivelul traficului cât și al ambientului și îi asigurăm că RAJA S.A, alături de Primăria Municipiului Constanța, monitorizează desfășurarea lucrărilor, astfel încât acestea să respecte condițiile de calitate și să se încadreze în termenele stabilite prin contract., transmite RAJA Constanța.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii