Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important făcut de premierul Ciucă. Sunt vizați fermierii (VIDEO)

ro

20 Apr, 2023 11:46 1106 Marime text
Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României Premierul Nicolae Ciucă că Guvernul va aproba o hotărâre prin care să se asigure mecanismele de alocare a 10 milioane de euro de la Comisia Europeană şi a 10 milioane de euro de la bugetul Ministerului Agriculturii pentru fermieri.

Ciucă a mai transmis că în termen de 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, aceştia vor putea să îşi depună documentele la APIA.

"Ieri am primit răspuns la scrisoarea pe care am transmis-o doamnei preşedinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (...). Este vorba despre măsuri care confirmă preocuparea la nivelul Comisiei, astfel încât să putem să avem un mod de acţiune coordonat, unitar şi solidar. Scrisoarea confirmă alocarea unui al doilea pachet de sprijin, de aproximativ 100 de milioane de euro, pentru fermierii din ţările afectate de importurile de produse agricole din Ucraina", a transmis Ciucă. 

În baza răspunsului formulat în scrisoarea primită de la preşedintele Comisiei Europene, au mai fost anunţate o serie de măsuri, "inclusiv măsuri de salvgardare pe patru produse agricole: grâu, porumb, floarea soarelui şi rapiţă".

"De asemenea, au fost anunţate măsuri care pot fi luate la nivelul Comisiei în urma unei analize şi investigaţii, conform procedurii, în perioada imediat următoare. Este, de asemenea, menţionată intensificarea eforturilor pentru facilitarea tranzitului de produse agricole din Ucraina, facilitarea şi asigurarea trasabilităţii acestor produse, cu accent pe îmbunătăţirea infrastructurii şi scăderea costurilor logistice şi, desigur, o mai bună coordonare între toţi actorii care asigură mecanismele de tranzitare.

Ceea ce doresc să menţionez în urma acestei scrisori este solicitarea ca la nivelul fiecărei ţări să se ia în considerare evitarea măsurilor unilaterale şi să putem să avem un dialog, care cu certitudine va fi concretizat săptămâna viitoare, pe 25 (...), la întâlnirea miniştrilor Agriculturii şi, în felul acesta, cu certitudine, pe baza dialogului şi a consultărilor politice, se vor identifica acele soluţii prin care să se protejeze fermierii, să se asigure un echilibru de piaţă pentru tot ceea ce înseamnă produse agricole şi desigur, în continuare, a sprijinului pentru Ucraina", a mai precizat Nicolae Ciucă.


Guvernul va aproba, joi, hotărârea prin care se asigură mecanismele de alocare a celor 10 milioane de euro de la Comisia Europeană şi a încă 10 milioane de euro de la bugetul Ministerului Agriculturii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii