Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important al Primăriei Constanța. Vizați, proprietarii de câini

ro

20 Oct, 2022 10:31 1434 Marime text
Câini. Foto: Primăria ConstantaAți pierdut câinele. Ce puteți face?În acest caz, microciparea și înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor fără Stăpân își dovedesc încă o dată utilitatea.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, în cazul pierderii animalului de companie este foarte important să contactăm cât mai repede medicul veterinar care i-a făcut înregistrarea și să anunțăm acest lucru. Medicul va accesa baza de date și va declara ca eveniment pierderea sa, astfel încât situația acestuia să fie clară.

„În situația în care câinele este microcipat (deci înregistrat în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân cu datele dvs. de contact), puteți fi anunțat atunci când cineva îl găsește și îl duce la veterinar sau ajunge în Adăpostul public de animale abandonate Constanța, strada Câmpul cu Flori nr.11 (fostă Vârful cu Dor nr.5). Personalul medical va folosi cititorul special pentru a stabili dacă acesta are microcip.  Medicul veterinar are obligația de a vă contacta imediat, iar personalul de specialitate vă poate ajuta să reintrați în posesia câinelui.

Dacă animalul nu este găsit sau cei care l-au găsit nu l-au dus la medic pentru a verifica dacă are sau nu microcip, trebuie să anunțați dispariția sa pe cât mai multe canale posibile. Încercați să puneți afișe în zona în care l-ați pierdut, dați cât mai multe detalii legate de pierderea lui și ,neapărat, puneți și o poză clară a câinelui. În același timp, apelați și la rețelele de socializare. Alegeți grupuri dedicate animalelor de companie sau grupuri ale localității dumneavoastră de domiciliu, cu o audiență cât mai mare.
De asemenea, puteți să contactați personalul de specialitate al Adăpostului public de animale abandonate Constanța pentru a afla dacă a fost preluat de municipalitate la numărul de telefon 0733045213“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Program cu publicul:
Luni, Marți, Miercuri, Vineri între orele: 10:00- 14:00;
Joi 09:30 – 17:30.

„Pentru a evita astfel de evenimente nadorite și pentru a crește sansele de a vă regăsi animalul de companie vă recomandăm să vă  îndepliniți obligațiile legale pe care le aveți în calitate de deținători de companie.
Vă reamintim că microciparea câinilor cu stăpân este obligatorie prin OUG nr. 155/2001 cu modificările și completările ulterioare“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii