Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 13 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important al Primăriei Constanța! Vizați, beneficiarii programului RESPECT

ro

27 Mar, 2024 15:11 598 Marime text
Sursa foto: Primăria ConstanțaBeneficiază de programul RESPECT doar persoanele care au achitat sumele datorate bugetului local la termenul scadent.

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare, în data de 31.03.2024, se încheie primul trimestru de plată a taxelor și impozitelor către bugetul local, iar plata acestor taxe și impozite este o condiție esențială pentru acordarea tichetelor valorice pe suport electronic (card) aferente Programului „RESPECT”.

„Pentru a beneficia de acordarea acestor tichete, rugăm persoanele interesate să respecte termenele prevăzute de lege și să-și achite impozitul datorat pe clădiri, teren, mijloace de transport, precum și taxele locale, cimitir etc., pentru a nu fi în imposibilitatea de a mai beneficia de acest program social.

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul ”RESPECT” pentru anul 2024 se depun în perioada 01 – 20 ale fiecărei luni, în conformitate cu prevederile HCL nr.24/2016 privind aprobarea Programului ”RESPECT cu modificările și completările ulterioare“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Reprezentanții Primăriei Constanța, reamintesc că, pot beneficia de Programul „RESPECT” persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii:

a) persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 2.024 lei;

b) persoanele fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;

c) persoanele cu handicap grav sau accentuat;

d) persoane care beneficiază de venit minim de incluziune stabilit în baza Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare;

e) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -d) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

Înscrierea în cadrul Programului „RESPECT” se realizează pe baza următoarelor documente:

- cerere tip;

- actul de identitate valabil (CI/BI/CIP/CN);

- documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr.4.

Cererile și documentele necesare se pot depune prin următoarele modalități:

- fizic la Punctul de lucru D.G.A.S. Constanța din strada Duiliu Zamfirescu, nr.4, în intervalul de lucru Luni - Joi  orele : 08:00 – 16:30, Vineri 08:00 – 14:00

- online pe platforma D.G.A.S. Constanța la adresa cereri.dgas-ct.ro

Ghidul de utilizare al platformei de creare a contului și de adăugare online a cererilor-declarații pentru înscrierea în Programul „RESPECT” îl puteți accesa pe site-ul D.G.A.S. Constanța.

Informații suplimentare se pot obține la următoarele date de contact:

Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale

Telefon: 0341.448.530 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii