Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important al CNAIR! Care sunt noile tarifele pentru rovinietă valabile de săptămâna viitoare (DOCUMENT)

ro

09 Mar, 2024 17:01 1407 Marime text
CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă. 

Potrivit CNAIR, acest lucru este necesar pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

„În acest sens, atașăm anexa cu tarifele pentru rovinietă prevăzute în Ordonanța nr. 14/2024. 

Totodată, informăm utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației.

Pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11.03.2024“ - au mai precizat reprezentanții CNAIR.

În secțiunea Document puteți analiza noile tarife pentru rovinietă prevăzute în Ordonanța nr. 14/2024. 

Citește și: 

Rovinieta și peajul pot fi achiziționate prin serviciul SMS al operatorului RCS & RDS
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii