Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț de ultim moment de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării! Despre ce este vorba

ro

20 Feb, 2023 10:55 955 Marime text
foto: Ministerul Cercetării Începând cu 16 februarie 2023, România a aderat la Rețeaua Internațională de Instruire şi Sprijin în domeniul Securității Nucleare (NSSC) a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (IAEA) prin Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH).

Înființată în 2012 sub egida IAEA, rețeaua NSSC este cadrul internațional dedicat promovării cooperării și coordonării, identificării bunelor practici și schimbului de informații și resurse între Statele Membre IAEA., transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Cercetării. 

Implicarea IFIN-HH în Rețeaua NSSC va facilita, pe de o parte, implementarea în țara noastră de programe de dezvoltare a resurselor umane, de suport tehnic și sprijin științific în aria securității nucleare, precum și crearea în viitor a unui centru național de suport pentru securitate nucleară sub egida IAEA. Dată fiind expertiza recunoscută a României la nivel internațional, acest pas va contribui la consolidarea securității nucleare atât la nivel național, cât și la nivel regional și global.

Prin intermediul activităților specifice din IFIN-HH și în strânsă colaborare cu autoritățile competente ale statului, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este angajat activ în a oferi suport tehnic atât la nivel național cât și altor state din regiune în domeniul securității nucleare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii