Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:49 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antitepari.ro Firmă apropiată primarului Mazăre, datoare vândută la societăţile prietenilor

ro

13 Sep, 2014 00:00 1672 Marime text
Antitepari.ro a anunţat că societatea Thomas Cook Services & Distribution SA a intrat în faliment la data de 2 iunie 2014, la cererea proprie, calitatea de lichidator judiciar fiind încredinţată Cabinetului Individual de Insolvenţă Vizitiu Cătălina.
 
Conform tabelului preliminar al creanţelor, firma Thomas Cook Services & Distribution SA Constanţa are datorii totale de 8.575.805,71 de lei, creanţele chirografare totalizând 6.697.823,25 de lei, respectiv 78,1% din totalul creanţelor admise.
Diferenţa este reprezentată de creanţe salariale, în valoare de 98.971 de lei, şi de creanţele garantate, în sumă de 1.779.011,46 de lei. În categoria creanţelor garantate, intră datorii de 977.919,46 de lei către Banca Transilvania şi 801.092 de lei către Fisc. Conform Registrului Comerţului, principalul acţionar al firmei falite este Sigma Trading SA Constanţa (68%), iar la acţionari persoane fizice figurează şi Alexandru Mazăre, şi Mihai Mazăre. „Cei doi Mazăre sunt fraţii gemeni ai primarului Constanţei, Radu Ştefan Mazăre“, scriu cei de la Antitepari.ro. În ceea ce priveşte acţionarul majoritar Sigma Trading SA Constanţa, această firmă este administrată de Mihai Mazăre. El se regăseşte şi în structura asociaţilor societăţii, alături de fratele său, Radu Ştefan Mazăre, dar şi de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, precum şi de Sorin Gabriel Strutinsky, unul dintre partenerii de afaceri de încredere ai lui Radu Mazăre. În structura asociaţilor Sigma Trading SA se mai află şi defuntul Mihail Gheorghe Cârciog şi Nicolae Moga, precum şi firma Five Holding SA, la aceasta din urmă acţionar majoritar fiind o companie din Cipru.

 Datoare unor firme din grup

 Urmărind structura creditorilor chirografari, se observă că Thomas Cook Services & Distribution SA este datoare vândută unor firme din grup. Astfel, cel mai important creditor chirografar este SC Telegraf Advertising RL, deţinută de Sorin Gabriel Strutinsky şi Mihail Gheorghe Cârciog, aceasta având de recuperat de la Thomas Cook Services & Distribution SA nu mai puţin de 2.150.566,95 de lei. Cei doi oameni de afaceri mai sunt asociaţi şi în firma Conpress Advertising SRL, înscrisă la masa credală a Thomas Cook Services & Distribution SA cu suma de 2.036.496,26 de lei. Pe locul al treilea în topul creditorilor chirografari se află SC Conpress Group SRL, societate administrată de acelaşi Sorin Gabriel Strutinsky şi în care figurează ca asociaţi Sorin Gabriel Strutinsky, Mihail Gheorghe Cârciog, Nicuşor Daniel Constantinescu şi Radu Ştefan Mazăre. SC Conpress Group SRL are de recuperat de la Thomas Cook Services & Distribution SA suma de 1.447.557,67 de lei. Societatea Thomas Cook Services & Distribution SA a fost înfiinţată în anul 1999, având ca principal obiect de activitate „tipărirea ziarelor“. Firma a încheiat ultimii cinci ani fiscali cu pierderi, valoarea acestora majorându-se treptat, până la suma de 1.811.690 de lei în anul 2013. Date fiind relaţiile existente între această societate şi alte firme controlate de oamenii de încredere ai primarului Mazăre, ar fi interesantă descrierea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la apariţia stării de faliment, numai că lichidatorul judiciar nu s-a mai obosit să redacteze un astfel de document, se mai precizează pe Antitepari.ro.

 Statul, principalul creditor al Conpress Advertising SRL

 De altfel, lichidatorul judiciar menţionat îndeplineşte această funcţie şi în cazul firmei Conpress Advertising SRL, intrată şi aceasta în faliment la cererea proprie în data de 16 iunie 2014. Nici pentru Conpress Advertising SRL nu este disponibil raportul privind cauzele şi împrejurările intrării în faliment a firmei. În schimb, la jumătatea lunii august 2014, a fost publicat tabelul preliminar al creditorilor. Conform acestuia, Conpress Advertising SRL are datorii totale de doar 2.187.229,43 de lei, cea mai mare parte a acestora, respectiv 2.142.071 de lei, reprezentând restanţe de plată către Fisc. În tabelul creditorilor apare şi Primăria Constanţa, cu o creanţă de 17.950 de lei, la aceste sume adăugându-se creanţe chirografare de 27.208,43 de lei. Ca atare, în cazul în care Conpress Advertising SRL şi-ar recupera banii de la Thomas Cook Services & Distribution SA, şi-ar putea achita aproape în totalitate datoriile către stat.
 
Sursa: http://www.antitepari.ro
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii