Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC Un magazin Mega Image din capitală, amendat cu 140.000 lei, pentru deficiențe la fructe-legume. Iată ce nereguli au fost constatate (FOTO)

ro

01 Dec, 2023 15:22 1045 Marime text
Sursa foto:ANPC
 
  • Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a început derularea unei serii de acțiuni de verificare a corectitudinii informațiilor privind originea/denumirea fructelor și legumelor comercializate.
 
Pe 28 și 29 noiembrie 2023, au fost identificați 11 furnizori de legume, fructe și sucuri naturale, ai lanțului de retail Mega Image, în urma unor acțiuni de control la un magazin din sectorul 3 al Capitalei și la 2 depozite aparținînd lanțului, situate în județul Ilfov.
 
În urma verificărilor, au fost constatate, până în acest moment, abateri de la legislația în vigoare, care au impus aplicarea următoarelor sancțiuni:amenzi contravenționale în valoare de 140.000 lei și oprirea temporară de la comercializare a 2 tone de fructe, până la remedierea deficiențelor de informare privind originea sau denumirea acestora.
 

„La noi, legumele si fructele nu se coc iarna! Cu foarte mici exceptii, nu putem vorbi despre produse românești, așa că am vrut să aflăm dacă este vorba despre o vrajă sau o înșelătorie!” , a spus Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
 

Sancțiunile au fost aplicate, în cazul a trei operatori economici, pentru practici comerciale înșelătoare, respectiv:menționarea pe eticheta de produs a unui soi de fructe importate, din documentele puse la dispoziție echipei de control nereieșind faptul că produsele comercializate provin din soiul menționat. 

Verificările continuă și în ceea ce privește originea, denumirea și veridicitatea acestora, în cazul produselor comercializate care provin din România.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va extinde, în perioada următoare aceste verificări, la nivelul întregii țări, în contextul susținerii declarate a instituției față de produsele și producătorii români și față de dreptul consumatorilor români de a beneficia de acestea, pe piață, încheie sursa citată.
 
 Citește și
Amenzi de 6,3 milioane de lei unor magazine din lanțurile Auchan și Penny. Ce nereguli au fost depistate de comisari

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii