Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC Dezbatere pe tema prevederilor transpunerii Directivei Omnibus, în România

ro

25 May, 2022 19:20 1326 Marime text
ANPC. Foto: facebook/ANPCCu doar câteva zile înainte de intrarea în vigoare, obligatoriu, în toate țările Uniunii Europene, a transpunerilor Directivei Omnibus în legislațiile naționale, pe 28 mai 2022, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat o conferință la Palatul Parlamentului, pe această temă.

Potrivit unui comunicat al ANPC, în cadrul întâlnirii, reprezentanții conducerii instituției, respectiv președintele Horia – Miron Constantinescu, vicepreședintele Sebastian Ioan Hotca și directorul general Paul Anghel, au prezentat, pe scurt, principalele prevederi ale Ordonaței de Urgență a Guvernului nr. 58/2022, prin care s-a realizat transpunerea Directivei în România.

„Participanții la conferință - reprezentanți ai asociațiilor profesionale și ai mediului de afaceri din România - au fost interesați, printre altele, de detaliile aplicabilității acestor prevederi, în principal a celor privind dublul standard unde, prin prisma acestui act normativ nou adoptat, se clarifică normele privind practicile înșelătoare de marketing pentru produsele cu dublu standard de calitate, precum și de prevederile referitoare la recenziile pe care operatorii economici le-au primit din partea consumatorilor, având în vederea faptul că prin noile prevederi acestea trebuie să fie verificate în prealabil și dovedite a fi reale“ - au precizat reprezentanții ANPC.


Prezentările inițiale au fost urmate de o sesiune de întrebări din partea reprezentanților mediului de business, la care organizatorii au oferit lămuririle suplimentare necesare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii