Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC a închis de urgență încă trei săli de fitness World Class. S-a lăsat și cu amenzi în valoare de 28.000 lei

ro

22 Feb, 2024 18:33 726 Marime text

Imagine cu rol ilustrativ Sursa foto: Pexels 
  • Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis temporar alte trei săli de sport ale World Class, după ce au găsit mai multe nereguli, printre care mucegai la grupurile sanitare, pereţi murdari, aparate de fitness deteriorate, potrivit știripesurse.ro.

ANPC a transmis joi, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a verificat în ultimele două zile încă trei săli de sport aparţinând lanţului World Class, situate în Pipera, judeţul Ilfov şi în Sectorul 2 al Capitalei.

ANPC comentează ironic: „Se spune că primii 20 de ani sunt mai grei”
 

„Se spune că primii 20 de ani sunt mai grei. Ne dorim ca, într-un termen rezonabil, nu atât de lung, toate sălile de fitness să ajungă la nivelul pe care cu siguranţă îl merită consumatorii plătitori de abonamente. Din informaţiile mele, nu există nicio reducere de abonament pentru cei care ajung în săli neîntreţinute şi neadministrate corespunzător. Astăzi, conducerea acestui operator economic împreună cu directorul general Paul Anghel şi vicepreşedintele Autorităţii, Sebastian Hotca, au evaluat punctele de lucru pentru care s-a luat măsura opririi temporare a prestări de servicii. Cred cu tărie că este momentul autoevaluării activităţii celor din domeniu. Atât timp cât poţi primi banii consumatorilor, trebuie să te asiguri că îi şi respecţi” – a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.


În urma controalelor, comisarii ANPC au descoperit că erau prestate servicii care pot pune în pericol siguranţa şi sănătatea consumatorilor. Astfel, echipele de control au descoperit mucegai în grupurile sanitare, la duşuri, tavan cu infiltraţii şi pete, pereţi cu urme de şoc mecanic şi exfolieri de vopsea, calorifere cu puncte de rugină şi strat de praf, uşi cu zone întinse de rugină, prezenţa insectelor vii pe pereţi, saună umedă cu mozaic spart/lipsă şi mucegai, grinzi din metal cu rugină pe zone întinse, sistem de ventilaţie cu contactele electrice neizolate.
De asemenea, erau folosite aparate de fitness deteriorate, cu exfolieri ale materialului şi a pavajului special desprins, cu risc de împiedicare, nu erau traduse în limba română informaţiile legate de securitate, erau utilizate frigidere pentru băuturi cu cheder deteriorate.

Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 28.000 lei şi au oprit temporar funcţionarea celor trei săli, până la remedierea deficienţelor.

În urmă cu o săptămână, mai multe săli de fitness World Class din Bucureşti au fost închise de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care au găsit zone cu risc de accidentare, aparate de fitness fără traducere în limba română, scări instabile pentru accesul în piscină, pereţi murdari.
 
 Citește și
Cum să alegi cadouri sigure și autentice de Sf. Valentin și Dragobete. Sfaturile Directorului ANPC
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii