Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM Starea rezervei de umiditate în sol, în Dobrogea. Date actualizate

ro

25 Mar, 2024 14:35 613 Marime text
Pe meleagurile Dobrogei și ale altor regiuni, starea rezervei de umiditate în sol la data de 25 Martie 2024 prezintă un tablou complex al aprovizionării cu apă pentru cultura grâului de toamnă.

În timp ce unele zone se bucură de condiții satisfăcătoare până la apropiate de optim, altele se confruntă cu deficite semnificative.


 

La data de 25 Martie 2024, aprovizionarea cu apă pe profilul de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, se încadrează în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și izolat optime, în Maramureș, Crișana și Banat, cea mai mare parte a Olteniei, Transilvaniei și a Munteniei, local estul, centrul și sudul Moldovei, nordul, estul și sud-estul Dobrogei.

Deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată și puternică) se înregistrează în nordul, local vestul, centrul, estul și sudul Moldovei, centrul și estul Olteniei, sud-vestul și centrul Dobrogei, nordul, estul și izolat vestul Munteniei, estul Transilvaniei, transmit reprezentanții Serviciului Agrometeorologie, ANM. 


Citește și:

Prognoza meteorologică pentru Dobrogea în următoarele săptămâni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii