Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM extinde rețeaua de stații meteorologice

ro

15 Nov, 2023 14:28 879 Marime text
foto: Facebook.com Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va avea în plus, la finalul lui 2026, 300 de staţii meteorologice şi 100 pentru agricultură, realizate prin PNRR, a afirmat, miercuri, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

"Pe lângă proiectele de infrastructură, avem în coordonare şi programe europene datorită colegilor care activează în domeniul ştiinţific. Suntem şi beneficiarii Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă prin care, la finele anului 2026 - sperăm să ducem la bun sfârşit cu succes şi acest proiect - vom mai avea în plus 300 de staţii meteorologice şi 100 pentru agricultură pentru că, după cum vedeţi, construcţia viitorului Centru european de Agrometeorologie este în desfăşurare şi avem nevoie de mai multă informaţie în teritoriu", a menţionat Elena Mateescu, la Sesiunea Ştiinţifică Anuală 2023.

Ea a subliniat că în spatele muncii instituţiei sunt proiectele europene, care se află în diferite stadii de implementare. Directorul general al ANM a făcut referire, printre altele, la Program Operaţional Sectorial şi Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), scrie Agerpres.ro. 

"Este important să fim pregătiţi pentru ceea ce înseamnă implementarea sistemelor de avertizare timpurie, o cerinţă în perioada 2023-2027 la nivel internaţional şi în contextul în care România deţine preşedinţia Regiunii Asociative VI (Europa), coordonează la nivelul acestei regiuni, sub umbrela Organizaţiei Meteorologice Mondiale, Planul pentru implementarea acestor iniţiative de către toate serviciile meteorologice naţionale. Astfel, este foarte important să avem o infrastructură performantă.", a adăugat directorul general al ANM. 


Citește și:

Vreme de toamnă în Dobrogea în următoarele două săptămâni! Când sunt așteptate ploi la malul mării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii