Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversare la Primăria Mihail Kogălniceanu Este ziua primarului Ancuţa Belu

ro

28 Aug, 2013 00:00 5055 Marime text
Primarul de la Mihail Kogălniceanu îşi aniversează astăzi ziua de naştere.
Localnicii i-au acordat toată încrederea liberalei Ancuţa-Daniela Belu, în vara anului trecut, hotărând să-i retragă susţinerea candidatului PSD, Valer Iosif Mureşan.

Alegerea cetăţenilor se dovedeşte a fi una de succes. Proiectul privind lucrările de modernizare a drumurilor din satele Piatra şi Palazu Mic, dar şi a străzilor din unele cartiere nou înfiinţate a intrat în linie dreaptă, la sfârşitul lunii mai, la nici un an de la preluarea mandatului de primar. În atenţia autorităţii locale se află acum reabilitarea drumurilor de exploataţie din Mihail Kogălniceanu, lucrare finanţată cu fonduri europene prin Măsura 125. Şefa autorităţii locale nu a neglijat nici proiectul de alimentare cu apă a satelor Piatra şi Palazu Mic.

De la venirea Ancuţei Belu la Primăria Mihail Kogălniceanu, altele sunt demersurile administraţiei publice, care a bifat deja câteva realizări importante. De numele primarului Ancuţa Belu se leagă şi programe neglijate de fosta administraţie locală, precum premierea familiilor care împlinesc minim 50 de ani de la căsătorie şi sprijinirea cu alimente a persoanelor neajutorate şi a pensionarilor. 

O iniţiativă bine primită de localnici a fost înfiinţarea Sfatului Bătrânilor, a cărui primă întâlnire a avut loc în data de 5 iunie. Cât de curând, primarul îi va chema pe vârstnici la o nouă şedinţă, următoarea întrunire a Sfatului fiind programată pentru data de 4 septembrie.
Sprijin au primit şi Clubul Sportiv Mihail Kogălniceanu şi ansamblul de dans modern din localitate, care nu au întârziat să se facă remarcate prin numeroasele premii câştigate la multiple campionate şi concursuri naţionale.  Ziua Comunei, care anul acesta va avea loc pe data de 7 septembrie, poartă de asemenea amprenta aniversatei zilei.

Cât priveşte planurile de viitor, acestea nu sunt puţine. Se depun eforturi pentru ca la Mihail Kogălniceanu să funcţioneze un after-school. Instituţia educaţională va fi construită cu fonduri europene într-una dintre clădirile Ministerului Apărării Naţionale, pe care autoritatea locală intenţionează să le ia în administrare. Este vorba de Casa Armatei şi de Căminul de garnizoană din localitate, care sunt în stare de ruină. Tot cu fonduri europene, şefa autorităţii locale vrea amenajarea unui balon-sport în parcul central al localităţii. Proiectul a fost deja realizat, rămâne ca şi acesta să fie depus spre finanţare, anul viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii