Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI a pus eticheta - primarul comunei Mihail Kogălniceanu, incompatibil Ancuţa Belu - „Vom contesta această decizie“

ro

27 Jan, 2015 00:00 2452 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, ieri, existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 14 aleşi locali (cinci primari, doi viceprimari, un consilier judeţean, patru consilieri locali şi doi foşti consilieri locali), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003. Printre aceştia se numără şi primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.

Agenţia Naţională de Integritate a considerat că şefa autorităţii publice locale de la Mihail Kogălniceanu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 - 7 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul SC M.K. Pază şi Protecţie SRL. Totodată, potrivit ANI, în perioada 8 august 2012 - 4 februarie 2013, primarul Ancuţa Belu a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi f) din Legea nr. 161/2003.
 
Primarul Ancuţa Belu nu a primit cu bucurie această veste, aşa cum era de aşteptat, însă nici nu consideră că situaţia este una de disperare. „Este de datoria ANI să facă aceste constatări şi este dreptul nostru de a contesta atunci când ne considerăm într-o situaţie nedreaptă“, a declarat şefa administraţiei publice locale de la Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa. „Imediat cum am aflat, am contactat avocatul şi am decis că vom contesta decizia ANI. Potrivit inspectorilor de integritate, eu, în calitate de primar, am fost găsită incompatibilă pentru că am ocupat şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul SC M.K. Pază şi Protecţie SRL. Dar, aşa cum se poate verifica şi cum se va vedea din documentele pe care le voi depune la dosar, am ocupat această funcţie mai puţin decât prevede Legea ANI“, a explicat primarul Ancuţa Belu. „În egală măsură, nu înţeleg de ce ANI consideră că au fost încălcate dispoziţiile legale pentru că am deţinut funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic «Mihail Kogălniceanu», din moment ce, potrivit prevederilor articolului 21 din OUG nr. 49/2014 privind modificările şi completările la Legea Educaţiei, primarul poate face parte din aceste structuri. Consiliul de Administraţie al liceului este compus din 13 membri, caz în care, dintre aceştia, şase sunt cadre didactice, sunt câte trei reprezentanţi ai Consiliului Local şi ai părinţilor şi poate fi chiar şi primarul sau un reprezentant al primarului“, a conchis Ancuţa Belu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii