Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă a Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile după aterizarea forțată a aunei aeronave la Mihail Kogălniceanu

ro

15 Sep, 2023 15:20 747 Marime text
FOTO: Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației CivileÎn data de 15.09.2023, în jurul orei locale 11:05, AIAS a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviație civilă pe Aeroportul Constanța, din județul Constanța, în care a fost implicată o aeronavă tip TECNAM P2006, înmatriculată YR-SST. Nu există victime.

„Evenimentul face obiectul unei investigații privind siguranța, efectuate de către Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS). În acest sens a fost desemnată o comisie de investigație din cadrul AIAS, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a desfășura activitățile specifice investigației preliminare“ - au mai precizat reprezentanții AIAS.

Reamintim că, o aeronavă aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă a aterizat forțat astăzi pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța. 

Potrivit Aeroportului Mihail Kogălniceanu, azi, 15.09.2023, ora 10:58, ca urmare a aterizării unei aeronave de tip TECNAM P2006T pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța fără tren de aterizare, aeronavă aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă, au fost întreprinse activități specifice Planului de Urgență intern.

„Nu au fost înregistrate victime. Aeronava executa manevre de tip zbor școală la aeroport.  La bordul aeronavei se aflau 2 membri de echipaj, fără pasageri, care nu au avut nevoie de asistență medicală. Au fost efectuate manevre de înlăturare a aeronavei de pe pistă, în vederea eliberării pistei. La ora 12:05 s-a revenit la starea inițială, pista fiind eliberată și operațională“ - au precizat reprezentanții Aeroportuliui Mihail Kogălniceanu.

 Citește și: 

Breaking News! Incident aviatic pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța! O aeronavă a aterizat forțat 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii