Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF anunță Contribuabilii autorizați vor putea de la 1 martie să-și transmită documentele doar prin Spațiul Privat Virtual (DOCUMENT)

ro

09 Feb, 2022 20:45 1518 Marime text
 
Contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă autorizată au obligaţia să transmită cererile, înscrisurile sau orice alte documente către organele fiscale doar prin Spaţiul Privat Virtual (SPV) începând de la 1 martie,  anunță Agenţia Naţională de
Administrare Fiscală (ANAF).



Obligativitatea transmiterii din 1 martie la organul fiscal central a cererilor, înscrisurilor sau a altor documente prin intermediul Spaţiului Privat Virtual a fost introdusă prin O.G. nr. 11/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul deprocedură fiscală şi reglementarea unor măsuri fiscale, se precizează în comunicat.



Obligaţia se aplică persoanelor juridice, asocierilor şi altor entităţi fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale.



În situaţia în care contribuabilii sau plătitorii nu îşi îndeplinesc obligaţia comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, acestea nu vor fi luate în considerare, urmând ca instituţia fiscală să notifice contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă.


ANAF recomandă contribuabililor să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual până la data de 1 martie 2022.


Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificate digitale calificate, pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu dețin un astfel de certificat, pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator și parolă.


Informații suplimentare cu privire la înrolarea în Spațiul Privat Virtual se pot obține: - accesând portalul ANAF, la secțiunea ”Servicii Online” - vizionând materialele informative publicate pe www.youtube.com(pentru persoane juridice, pe baza certificatelor digitale - https://www.youtube.com/watch?v=SHXWtBP4jf4&t=3s și pentru persoane fizice, cu nume de utilizator și parolă - https://www.youtube.com/watch?v=XFQ9KJrI5v0 ) - telefonic, apelând Call Center-ul ANAF la nr. 031.403.91.60.


Puteți afla mai multe detalii consultând secțiunea Documente a materialului.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii