Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Canadei în România, distins cu Emblema de Onoare a Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale

ro

08 Jun, 2023 16:45 1055 Marime text
Sursa foto: Facebook/MAESecretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a oferit astăzi, 8 iunie, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Apărării Naționale, Emblema de Onoare a Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Canadei în România, Annick Goulet, cu ocazia încheierii misiunii oficialului canadian în țara noastră.               

Emblema de Onoare a fost acordată pentru rolul deosebit al ambasadorului Annick Goulet  în consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Canada în domeniul politico-militar și pentru sprijinul constant oferit în derularea proiectelor comune.
              

  „Îmi aduc aminte cu mare bucurie de numeroasele noastre vizite în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, fie la întâmpinarea, fie la încheierea misiunii detașamentelor Forțelor Aeriene Regale Canadiene,  forțe care timp de aproape 8 ani au contribuit constant la misiunile NATO de poliție aeriană consolidată, asigurând protecția spațiului aerian al României, al regiunii Mării Negre în ansamblu. În mediul complex de securitate de astăzi, aceste misiuni au  reprezentat și o oportunitate perfectă pentru piloții canadieni și români de a se antrena împreună în condiții operaționale reale și de a transmite un mesaj puternic de descurajare”, a transmis oficialul român cu prilejul ceremoniei de conferire a emblemei de onoare.

               
Secretarul de stat a menționat rolul deosebit al ambasadorului Annick Goulet în promovarea agendei Femeile Pacea și Securitatea (WPS), prin evidențierea vizitei în România, în 2022, a ambasadorului Canadei pentru WPS, Jacqueline O' Neill.
               

„Vreau să subliniez rolul deosebit pe care l-ați avut în  promovarea egalității de gen, în evidențierea rolului femeilor în societate și, în special, în sistemul de apărare și siguranță națională. Ați încurajat multe tinere să viseze și să construiască, fără opreliști, cariera pe care și-o doresc. Eforturile dumneavoastră au reprezentat o sursă de inspirație și pentru mine”, a evidențiat secretarul de stat.

               
În încheiere, oficialul MApN i-a urat ambasadorului canadian succes în îndeplinirea viitoarelor provocări profesionale. La rândul său, Annick Goulet a mulțumit pentru cooperarea excelentă avută în ultimii ani și a reiterat importanța continuării proiectelor comune în domeniul apărării și consolidării relațiilor bilaterale între cele două state.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii