Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, la Oradea pentru deschiderea expoziției “Noi, Poporul”

ro

25 Sep, 2023 20:43 940 Marime text
Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec s-a aflat astăzi la Oradea pentru deschiderea expoziției “Noi, Poporul” și pentru a celebra un sfert de secol de Parteneriat Strategic între Statele Unite și România, pe care aceste panouri îl marchează.

„Sunt mândră de această expoziție și de prietenia, parteneriatul și progresul pe care îl reprezintă.  Și sunt încântată să împărtășesc acest sentiment cu voi toți.

După cum am menționat, “Noi, Poporul” celebrează cei peste 25 de ani de Parteneriat Strategic SUA-România și călătoria pe care am făcut-o împreună în această perioadă.

Titlul expoziției, “Noi, Poporul”, este inspirat de preambulul Constituției Statelor Unite ale Americii. Îl folosim pentru a celebra elementul uman care a făcut posibil tot ceea ce am reușit împreună.  Este potrivit, deoarece fundamentul pentru tot ceea ce am realizat în călătoria noastră împreună este reprezentat de relațiile interumane dintre americani și români. Călătoria noastră, cu progrese realizate în comun, aparține ambelor noastre națiuni și fiecăruia dintre noi în parte.

După cum probabil știți, expoziția a fost expusă în București, Craiova, Timișoara, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca și Constanța.  Sunt bucuroasă să aduc expoziția la Oradea astăzi.

Fotografiile și textele din expoziție spun povestea unei prietenii și a unui parteneriat. Începe cu momentul anunțului Președintelui Clinton cu privire la Parteneriatul Strategic și parcurge peste două decenii de progres comun.

În 1997, Președintele Clinton le-a spus românilor: “Ați câștigat respectul lumii pentru că ați mers atât de departe, atât de repede și pentru că ați crezut în voi înșivă și în viitorul vostru.” Președintele Clinton a încurajat România spunând “Continuați-vă drumul, viitorul vă aparține.” El a văzut potențialul din România și din poporul român și importanța unui parteneriat de neclintit între Statele Unite și România.

De atunci, România a făcut progrese lăudabile în ceea ce privește reforma democratică și creșterea economică. România este un aliat NATO exemplar, contribuind cu trupe la operațiunile multinaționale din străinătate și găzduind trupe NATO aici, în România.

De asemenea, România a susținut cu fermitate partenerii și vecinii din Ucraina, care își apără țara împotriva invaziei neprovocate și brutale a lui Putin. România reușește în continuare să-și atingă potențialul și să ducă la îndeplinire angajamentele.


Expoziția pe care o vedeți astăzi este un eseu fotografic care celebrează și explorează relația cu multiple fațete dintre români și americani. Aceste fotografii spun povestea colaborării și cooperării noastre diplomatice, de securitate, economice și culturale și a rezultatelor acestor eforturi - ceea ce pot realiza două mari națiuni care lucrează împreună.

Vă mulțumim tuturor și fiecăruia dintre voi pentru cei peste 25 de ani de prietenie și parteneriat. Aștept cu nerăbdare următorii 25 de ani și sper să vă bucurați de această expoziție“ - a precizat Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

Citește și: 

LIVE VIDEOAmbasada SUA organizează evenimentul „Noi, Oamenii - 25 de ani de Parteneriat Strategic” la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii