Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am pierdut un brav reprezentant al Armatei României” A contribuit decisiv la modernizarea Poligonului de la Capu-Midia

ro

19 Dec, 2020 11:24 2256 Marime text
  • Armata României, în doliu!
  • Generalul Iliescu, un profesionist desăvârșit, care a contribuit decisiv la modernizarea Poligonului de la Capu-Midia ne-a părăsit.

Am pierdut, în cursul zilei de ieri, un brav reprezentant al Armatei României, pe generalul (ret) Mihai Iliescu, iar într-un asemenea moment trist cuvintele nu reuşesc să exprime tot ceea ce avem în suflet şi am dori să spunem.

Generalul Iliescu a fost un profesionist desăvârșit, o personalitate militară și academică, un exemplu de patriotism și dăruire.

Un om simplu şi demn, un coleg și un prieten de nădejde, generalul Iliescu a reprezentat un model pentru cei care l-au cunoscut. Activitatea sa, dar și viziunea deosebită asupra domeniului apărării antiaeriene, au contribuit la modernizarea Forțelor Aeriene Române.

Armata României își va aduce veșnic aminte de personalitatea care a contribuit decisiv, printre altele, la optimizarea structurilor de apărare antiaeriană și eficentizarea acțiunilor de luptă în cadrul unui sistem integrat de aviație și apărare antiaeriană și la modernizarea Poligonului de Trageri Antiaeriene Capu-Midia.

Membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, membru fondator al Fundației Pro Patria și al Organizației non-guvernamentale contra minelor antipersonal din România, fost președinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, generalul Iliescu a primit numeroase distincții și medalii pentru activitatea sa.

Îi vom păstra o veşnică preţuire şi amintire, aşa cum facem pentru toţi militarii şi eroii români care au îmbrăţişat cariera armelor şi au luptat sub Drapelul naţional.

Dumnezeu să îl odihnească în pace pe camaradul nostru, generalul Mihai Iliescu!

Suntem alături de familia sa, extrem de greu încercată în ultima perioadă, a transmis premierul interimar Nicolae Ciucă pe pagina sa de socializare.

                                                  
Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii